Det lokale bandet som var en av trekkplasterne på Rådhusscena skal underholde byens befolkning igjen.

Spilling på Pizzapuben og plateutgivelse

Annonse
Se TV direkte

Gruppa som opprinnelig hadde sitt utspring i rockemiljøet i og rundt legendariske Pizzapuben på tidlig nitti-tall leverer hardslående og melodiøs rock med hovedvekt på eget materiale.

I 1993 vant de også den lokale konkurransen i NM i rock og gikk dermed videre til finalen. I 1994 kom de ut med en CD, innspilt hos Tom Tom Lydstudio i Larvik. Den gangen var det Elg Knudsen som var trommeslager, ellers var besetningen den samme som i dag.

Jeg spør trommeslager Jonny Roth om eventuelle nye planer for å gå i studio. Ryktet skal nemlig ha det til at bassist Gjøsund er svanger med nye låter..

– Vi spiller tre låter som var ny i fjor høst som ikke er innspilt enda. Så dersom vi skal jobbe med mer i høst så blir det isåfall i et studio men det er ikke spikret noe eksakt så langt, sier Jonny, som er både sliten og fornøyd etter ei fin spillehelg i hjembyen sin.

Ulike besetninger av erfarne musikere

Det har vært en rekke utskiftninger i besetningen siden den gang og bandet består i dag av en solide base erfarne rockere som har holdt sammen ei stund. Låtskriver og bassist Runar Gjøsund har vært med siden starten. Bandet består ellers av gitarist Rune Haugland som også har vært med siden begynnelsen, og hans bror Frode Haugland som står for den vokale prestasjonen. Runar Lindin stiller også med gitar og på trommer finner vi Jonny Roth som til daglig er bosatt i Oslo men som da innimellom tar turen til hjemmelige trakter for øvingsghelg med resten av gutta.

Alle i bandet er altså skikkelige sunnmørsgutter og av andre lokale rockehelter som har vært innom gruppa siden den spede begynnelsen på scena på Pizzapuben så finner vi fra tidligere tider både Luffen Valle, Torger Lødemel, Audun Sjong, Johne Malmedal og Elg Knudsen.

Låter bedre enn noen sinne!

En gjenomgangstone både når bandet stilte på Rådhusplassen forrige uke og når de spilte på det årlige og meget populære jule-arrangementet sitt på teaterfabrikkken, var at de nå på sine eldre dager faktisk låter bedre enn noen sinne.

Jeg spør om gitarist Rune Haugland har noen formening om hvorfor det er slik?

Gitarist Rune Haugland mener dette blant annet kan skyldest at vokalist Frode nå har en mye bedre stemmekontroll en tidligere, noe undertegnede nesten må si seg enig i, for bandet låter virkelig tight og godt om dagen og det er helt tydelig for oss i publikum at det ikke er mye som er overlatt til tilfeldighetene når denne gjengen samles på scena! Man skal ha over snitt god peiling på instrumenttraktering for å finne feil hos de øvrige i bandet også når det er sagt.

Kultstatus

Bandet har nærmest hatt en slags kultstatus i visse kretser her i byen og dette uten og ha gjort så mye for verken PR eller markedsføring. De har stort sett blitt ett fenomen som rockinterressert ungdom og nå etterhvert eldre «rockers and bikers» har trykket til sitt bryst helt uforbeholdent. De har også spilt hele tre ganger på rockernes egen festival her i byen, Back in The Fields.

Med den digitale tidsalderens inntog og med den også diverse sosiale medier har det likevel etterhvert blitt ei Facebook side for fansen.

Den finner du her

Annonse
Indre Bane ny februar 2022