Forrige uke ble det satt et punktum for årets Norsk Tipping-ligaen, hvor de to Sunnmørslagene Spjelkavik og Volda kjempet om å holde plassen. Dessverre var det kun et av lagene som klarte dette. Volda møtte Eidsvold TF på bortebane hvor laget fra studiebygda ble banket 6-1. Spjelkavik møtte Florø på hjemmebane og sikret plassen med en 4-0 seier og endte med 27 poeng. 2 poeng mer enn Volda.

Annonse
Jobbpartner toppbanner

Brattvåg har ikke tapt på 7 kamper, og veien mot å sikre plassen i Post Nord ligaen er godt i gang. I helgen som var sikret de 3 nye poeng mot Vard Haugesund. Det er 3 kamper igjen av Post Nord ligaen.

Hødd som må ta poeng for å sikre plassen. Dro i land en 0-1 seier på Nammo stadion mot Raufoss. det er nå 2 kamper igjen av Obos ligaen hvor det er jevnt mellom Hødd og Jerv som kjemper om å unngå nedrykket. Neste kamp for laget fra Ulsteinvik, er mot Start hjemme.

Aalesund har hatt to knallsterke resultat på rappen mot Tromsø og Sarpsborg 08. For at det skulle være noe håp om å beholde plassen måtte Tangotrøyene slå Haugesund som også har vært en del av bunnstriden. Dette skjedde altså ikke. Haugesund tok tidlig ledelsen, og vondt ble til verre når Sten Grytebust sendte en redning rett i ryggen til Nikolai Hopland og rett i mål. Men kvelden var langt i fra over. 7 minutter før pause banket veteran Alexander Søderlund ballen i mål via Grytebust.

Etter 75 minutter spill får Aalesund et frispark på 25 meters hold. Karlsbakk velger å lobbe over alle spillerne hvor han finner Moctar Diop på bakerste stolpe som header ballen i mål. Dette er det eneste lyspunktet i kampen for Aalesund, et trøste mål. Rett etterpå kommer Haugesund til nok en sjansen og setter 4-1. I det 90 spilleminutt kommer Haugesund med mange mann. Fyrer av et skudd som Grytebust redder, og etter ett elendig forsøk på klarering kommer det nok et skudd som Grytebust redder, men denne gangen går returen rett til Peter Therkildsen som setter 5-1.

Men dette var ikke punktum. På 90+5 kommer to Haugesunds spillere stormende mot Aalesund målet. Krygård slipper ballen lett til Sory Diarra som setter 6-1 mellom beina til Grytebust. Målskåreren får senere et gult nummer 2 for å vise et budskap under drakten og får dermed rødt kort. For Aalesunds del krever det nå nærmest 3 poeng fra alle de 4 resterende kampene og total kollaps fra lagene over om det skal være noe håp om å klare kvalik. Neste kamp er mot Sandefjord på Color Line.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022