Den nye parkeringssjefen i Ålesund lover hverken flere bøter eller en smidigere tolking av regelverket når han inntar førersetet i mai.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

Roar Salen er mannen som overtar styringen av Ålesund Parkering etter Anton Hammervold.

Han er 50 år, bor på Ellingsøya og har representert Høyre en årrekke i bystyret. – Jeg har noen ideer jeg vil diskutere med de ansatte i Ålesund Parkering før jeg forteller de til de, sier Roar på telefonen mens han sitter i bilen.

De fleste av arbeidstimene denne dagen har han tilbragt i møter. Roar er distrikssjef i Eltel Networks, som installerer telelinjer for Telenor. – Jeg har vært så mye på reise de siste årene at jeg gleder meg til å holde til en plass. Nå gleder jeg med til å ta fatt på arbeidsoppgavene.

Problematisk

Han vil ikke si så mye om hvordan han oppfatter parkeringssituasjonen i Ålesund sentrum, men letter litt på lokket. – Jeg sitter i formannskapet i Ålesund og der dukket temaet opp denne uken. Det er en problematisk situasjon blir vi fortalt. Aksla Parkering vil hjelpe noe, men fremdeles trenges det mer.

Har ideer

Utfordringen ligger i å ha nok plasser og å få folk til å bruke de plassen vi har. Pareringshusene er ikke fulle og har flere ledige plasser blir vi fortalt. Jeg har ikke tenkt til å snu alt på hodet. Det er mange dyktige folk i Ålesund parkering og jeg vil snakke med dem om ideer før jeg forteller om tankene mine.

Ikke nye regler

– Parkeringsreglene vil ikke endre seg med meg som sjef. Det er de samme lover og regler som gjelder i mai som i dag. Så jeg kan ikke love hverken snillere parkeringsvakter eller et strengere regime.

Etter at jeg takket ja til denne jobben har jeg fått veldig mange forspørsler om gratis plass i byen, ler han. – Jeg har selv fått parkeringsbøter, både i Ålesund, Molde og i Kristiansund så jeg vet hvordan det føles avslutter han.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022