Å legge teppegulv er blant det raskeste du kan gjøre om du vil forvandle et rom.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Bare i løpet av noen timer har du fått et nytt, mykt gulv – og det kan gjerne legges oppå det gamle gulvet. Hva med litt lun luksus på soverommet før høsten?

Teppegulv kan legges oppå på de fleste underlag, så lenge det er tørt, jevnt, rent og stabilt.

– Tepper kan legges oppå det meste egentlig, alt fra tregulv til keramiske fliser. Fordi teppene skjuler såpass mye, krever de ikke så mye og underlaget behøver ikke være helt rett, forklarer Bjørn Wibe hos Teppeabo, som har lang erfaring med å selge tepper til oppussere.

Er rommet under 15 m2 trenger du heller ikke lime det, da kan det legges løst med litt dobbeltsidig tape eller mikrobånd, nesten som borrelås, langs veggene. Er rommet større, bør teppet limes. Bruker du et såkalt «slipplim» sitter teppet likevel ikke helt fast, og du kan ta det opp, justere eller fjerne det igjen uten problemer dersom du ikke helt treffer når du skal legge det.

– Mål opp rommet og bestill teppet med 10 cm ekstra på bredde og lengde. Da har du nok til å skjære til nøyaktig på stedet, råder Wibe.

Luksusfølelse på soverommet

Soverommet har blitt et populært rom for vegg-til-vegg-teppe igjen. Den følelsen et mykt teppe gir mot bare bein om morgenen er ønsket av mange, og vi legger gjerne penger og arbeid i å gjøre soverommet til vår egne lille hule.

– Folk er mer villige til å bruke tepper på soverommet, og her ser vi mye mer bruk av vegg-til-vegg-tepper enn vi gjorde tidligere, sier Jannicke Sveen hos Intag.

Ifølge Sveen er det grått og naturfarger som er de absolutte bestselgerne, og kvaliteter i ull og andre naturmaterialer er mest populære.
Hos Teppeabo ser de samme tendens, og salget av tepper øker stadig. På soverommet er det myke tepper som gjelder:
– Her går det mye i skåret luv, altså ikke løkker. Det gir en mykere følelse, nesten som velur, noe som tiltaler mange på soverommet, sier Wibe.

Tekst: Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no

Annonse
Indre Bane ny februar 2022