Marius Nakken fra NAF Motorsport Ålesund, ble under NAF Motorsport sitt seminar tildelt den gjeve prisen Årets unge Motorsportutøver.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

– Utrolig kjekt, sier Marius. Det er en bekreftelse på at det vi gjør er riktig.

Dette er en pris som tildeles en NAF-utøver under 25 år, og som de mener er den utøveren som har hevdet seg best fra motorsportåret som var. Marius har tydelig imponert juryen med de resultatene han har vist så langt i sin karriere, og i sesongen 2014.

– Skal vinne alt jeg deltar i

Nakken lå helt i teten hele sesongen i fjor, han vant både det norske mesterskapet og det skandinaviske U21 mesterskapet. Nakken ble også nominert til ”Bilsporttalentet 2014” av Norges Bilsportforbund. I år har Marius som mål å bli enda bedre.

– I år satser jeg på å vinne alt jeg deltar i. Det betyr å gjenta suksessen fra i fjor i tillegg til å vinne NTCC/DCC. Det har jeg forhåpninger om etter å ha blitt tatt ut på landslaget.

Marius på landslaget i bilsport

Marius er en av 8 førere som er tatt ut på landslaget i 2015, Team Norway. De er hentet fra flere motorgrener og klasser og vil møtes til jevnlige samlinger.

– Det betyr at jeg får ytterligere oppfølging og et enda bedre støtteapparat. Den første landslagssamlingen er allerede unnagjort. Det var en knallhard fysisk uke, i tillegg får vi trening på det mentale planet og en egen trener som følger oss løpsdagen.

Etterhvert som Marius gjør det bedre økes også budsjettet.

– Jeg er heldig som har med meg flere faste sponsorer som også blir med meg videre. Det er Heisplan, NAF Motorsport Ålesund, NAF, Hurtigruta Carglass og Artico. Det er betryggende for utøvere på dette nivået har et budsjett på mange hundre tusen kroner.

TV2 skal sende løpene

Nytt av året er at TV2 skal sende alle løpene i NTCC/DCC i år, det betyr at vi på Sunnmøre kan følge Marius gjennom 2015.

Juryens begrunnelse for tildelingen var følgende:

”Marius har vist en betydelig fremgang i sin bilsportkarriere. Han har alltid vært en lojal NAF-fører både på og utenfor banen, og er bevisst sin rolle som forbilde for yngre utøvere.

Han startet tidlig å kjøre gokart, ble fort en av de raskeste og forsynte seg tidlig grovt av premiebordene rundt om i Norge. Sitt første internasjonale løp kjørte han i 2007. Allerede i 2008 vant han Norgescup, ble nr. 2 i NM og nr. 10 i EM. I 2012 ble han nr. 3 i NM i Autoslalom, der han for anledningen var gjestefører.

Marius vant NTCC-mesterskapet både i 2012, 2013 og i 2014. I 2014 var han også en av finalistene til Bilsporttalentet. Før årets sesongstart har han allerede 142 pallplasseringer å vise til! Han fremstår som en meget målrettet utøver, og er en utrolig god representant for NAF Motorsport.

Vi gratulerer Marius Nakken med denne gjeve utmerkelsen, og ønsker lykke til i 2015-sesongen.”

Annonse
Indre Bane ny februar 2022