Matfestivalen er på tilbake på St. Olavsplass, vil hedre ildsjelene
– Det er bare Moldejazz som har holdt på lenger enn oss, sier Terje Devold til Sunnmørsposten.
I år skal det bringes matglede ut til folk flest, det er nå lagt opp til landets lengste matgate i gågata som fortsetter inn i Korsatunnelen. Seksti utstillere har meldt sin ankomst til årets matbonanza, og mange av de påmeldte går under «Bondens marked»
Selv om pengene ikke sitter like løst lenger, er det absolutt ingen festival på sparebluss som åpner onsdag. Den Norske Matfestivalen i Ålesund fyller 30 år i 2014. Det feires med bursdagsfest lørdag 30. august i Festivalteltet på St. Olavsplass med gratis bløtkake, brus og kaffi så langt beholdningen rekker.
Det skal også gjøres stas på de som startet landets første matfestival.
Blant annet Jan Arne Hove som hadde gjort seg bemerket som kjøkkensjef på Parken. Han hadde fått ideen om et NM for kokker, og slo seg sammen med bønder som ville ha den lokale og kortreiste maten fram i lyset.
– Nå er det over 30 matfestivaler i Norge, og det betyr blant annet at det blir verre å få med seg de store nasjonale sponsorene på laget, sier Devold til avisa.
Her kan du se noen av høydepunktene for onsdagen.