Vågal flytting av hytte med båt og traktor fra Stryn til Christian Gaard i Trandal.

Annonse
Olav 1070×150

Daniel Storeide har nok en gang bevist at viljen er større enn trua på Christian Gaard. Det hele begynte med at søsteren Lenita Storeide kjøpte hytta som tidligere sto rett ved Stryn hotell. Hytta ble kjøpt inn fordi det var behov for flere overnattingsplasser på gården. Problemet var bare at den måtte fraktes hele den lange veien fra Stryn til Trandal. Geografisk er dette en bragd i seg sjøl, og på grunn av størrelsen måtte hytta gå sjøveien med en større båt. Når innbyggerene fikk nyss i planene til Daniel, ble dei med en gang skeptiske, noe som igjen gjorde Daniel enda meir gira på å gjennomføre den vanskelige flyttinga.

Dugnadsånd

– Dette er typisk for bror min å finne på, sier søsteren Lenita. Jo mer lokalbefolkninga er skeptiske, jo mer lyst får bror min til å vise at han faktisk våger. Men når hytta kom, var ikke dei lokale vanskelig å be om hjelp, og i ekte dugnadsånd klarte dei å få frakta den store hytta opp dei bratte bakkene med traktor og henger til parkeringsplassen nedenfor gården. Der skal den stå frem til den blir krana opp til plassen hytta skal stå på.

– Den værste delen av fraktinga er heldigvis over forteller Lenita, men reisen har vært noe utradisjonell siden den måtte fraktes med båt, noe som også er ekstra spennende siden en da må passere Stadt. Hytta ble først satt på påler nede ved sjøkanten i påvente av den videre transporten opp de bratte bakkene til gården, som en kan se av Youtube videoen lenger nede i saka.

I forkant av planane måtte de søke kommuna om tillatelse til å sette opp hytta. Både geologer og arkeologer måtte godkjenne stedet hytta skulle stå på, og når dette arbeidet var ferdig ble planene satt i verk.

Redningsaksjon

Jørn Nydahl, som var en av de frivillige hjelperene på Christian Gaard, kunne fortelle til Maxlokal at Daniel Storeide sjøl måtte rykke ut i en redningsaksjon. Oppi fjella ved Ytre Trandal måtte Daniel bidra til å berge ned en tysk turist som hadde forvillet seg ut på en fjellhylle, midt i flyttinga av hytta. Så sjøl om vi er ei lita bygd så skjer det ting her og, humrer Nydahl.

Annonse
Indre Bane 1070×240