Musikalske høydepunkt på rekke og rad!

0

Denne uken gjennomføres Fjord Cadenza, en klassisk musikkfestival som tar oss gjennom Møre og Romsdal på utrolige kulturopplevelser. Årets høydepunkt skjer når de fredag 16. har booket Parken Kulturhus i Ålesund der Flint Juventino Beppe fremfører sitt nyeste verk.
Ellers byr festivalen på både kunst og musikk og en svært sterk nasjonalfølelse for Vestlandet.

Annonse

Fjord Cadenza går inn i sitt 26. år, og fra 10. til 18. august får man som publikum oppleve musikalske høydepunkt på rekke og rad gjennom hele distriktet. Festivalen er i år den største Fjord Cadenza har stelt i stand, og byr på et imponerende program på svært høyt nivå.

Festivalen åpnet lørdag 10. august med kunstutstilling på Jentekolonien, der Evy Nupen er årets festivalkunstner. Åpningskonserten på Gomerhuset inkluderte Marianne Beate Kielland som er regnet som en av verdens beste mezzosopraner. De eldste deltakerne i Ålesund orkesterskole hadde også innslag i denne konserten.
Søndagen gjestet Trondheimsolistene Molde domkirke, også som en del av festivalen. Her opptrådde Marianne Beate Kielland, sammen med Birgitta Oftestad, som er fjorårets vinner av Virtuos på NRK.

Finalen for DNBs nasjonale solistkonkurranse har blitt arrangert under Fjordcadenza i 9 år, og årets finale gikk av staben søndag 11. august i Gomerhuset. I fjor vant den 14 år gamle trekkspilleren Mathias Rugsveen med sitt fantastiske talent. Tidligere vinnere har gjort stor suksess både i innland og utland, og dette året stakk Ina Han Brekke av med seieren.

Gjensyn med Birgitta Oftestad og Marianne Beate Kielland ble det på mandagskvelden da de sammen med akkompagnatør Yuka Schneider på klaver framførte en helt unik intimkonsert på Storfjord Hotell. Intimt ble det også ved framføringen av «Snirkelsongar» på Stavset skole onsdagen. Her sang Heidi Skjerve ærlige og nære tekster på nynorsk. Musikken ble laget av Sondre Ferstad (munnspill) spesielt for bandet med Vegard Bjerkan på trøorgel og Kyrre Laastad på trommer. Samme kvelden, fikk man med en unik forestilling i den flotte Nerskøyløa. Her ga Inger Bakke og Ferdafolk en introduksjon til biografien «Minder frå forfædrane» der vi fikk høre et utvalg av den flotte folkemusikken som ble samlet, knyttet sammen i en spennende historiefortelling.

Artikkelen fortsetter under bildene

Et av høydepunktene under årets festival er konserten «Utsyn mot havet» på Parken Kulturhus i Ålesund. der Flint Juventino Beppe har framføring av sitt nye verk «Operientes Mare». Den norske komponisten har to Grammy-nominasjoner under beltet, og når verket blir framført av et håndplukket internasjonalt symfoniorkester under ledelsen av Rune Bergmann, så er dette absolutt verdt å få med seg.

Fredagen har man også mulighet til å delta på fjordcruise fra Ålesund til Geiranger. Her får man oppleve verdens fineste natur inn gjennom Verdsarvfjorden. Her kan man også ta del i en storslått musikkopplevelse inne i Olivingruven i Norddal, samt en konsert på kaia i Geiranger før båten kjører tilbake til Ålesund. Fredagskvelden vil Magne Fremmerlid og Charlotte Fongen invitere til Skodjekveld i Skodje Kirke. Her vil utvalgte musikere med røtter fra Skodje være presentert. Magne og Charlotte blir også å høre seneree denne kvelden når de sammen med Bjørnar Myhr byr på Operapub på Nerskøyløa.

Lørdag inviteres det til INTRO familieforestilling «Inne i Mozarts hode» på Jentekolonien. Charlotte Fongen tar med seg den kjente «vocal sound artisten» Ruth Wilhelmine Meyer og Bjørnar Myhr på denne spennende forestillingen som er for hele familien.

Gjentakelse av fjorårets suksess «Mountain Cadenza» blir det også. Her blir det stelt i stand en spennende konsert på Roaldshorn i eller ved paviljongen ved toppen av gondolen.

Ole Edvard Antonsen er ansett som en av verdens dyktigste trompetister. Sammen med bandet sitt, og vårt internasjonale festivalorkester, vil han ta med publikum på en reise gjennom en rekke musikalske stemningsbilder i ulike sjangere – under tittelen «Musikalske Landskap». Denne forestillingen vil gå av stabelen i Fosnavåg på lørdag kveld før den blir en del av den store avslutningskonserten på Gomerhuset på søndag ettermiddag.

Velkommen til verdens vakreste musikkfestival 10. til 18. august!

Mer informasjon om program og musikere finner du her: https://www.fjordcadenza.no

 

Annonse
DEL