Har du mye fritid, er bilinteressert og har 15 000 kroner du ikke vet hva du skal bruke på. Da kan du fortsette restaureringsprosjektet til bestefar til Torstein Teigene i Ulsteinvik.

Annonse
1914 Banner 1070×240

I daglig bruk

– Bestefaren min hadde en slik bil som bruksbil på Leikong rett etter krigen, forteller Torstein. Den kjøpte han fra Aksel. Holm i Ålesund og brukte den i mange år før han leverte den inn som vrak på slutten av 60-tallet. Bilen var ikke verd noe på den tiden, men i etterkant angret han på at han kvittet seg med bilen, forteller Torstein.

Tilfeldigheter

Tilfeldighetene ville at en polakk tok med seg en slik bil da han flyttet til Ulsteinvik på 70-tallet. Han brukte den daglig og hadde også flere turer tilbake til hjemlandet med bilen. Bilen ble etterhvert bare stående uten å bli brukt og bestefaren til Torstein så sitt snitt til å overta bilen for å restaurere den.

Gikk bort i fjor

– Han startet å arbeide med dette til han ble syk og etter det har bilen bare stått slik i sementfabrikken til bestefar på Leikong. Nå gikk han bort i fjor og jeg har ikke tid til å begynne på et slikt prosjekt for jeg samler og restaurerer traktorer.

Påbegynt prosjekt

Torstein selger bilen og opplyser i annonsen at bilen er demontert og påbegynt restaurering. Ramme er slipt og lakkert, men det må påregnes og ta igjen noe av stålreparasjonen her. Bremser og nav er overhalt og montert.
Karosseri er ikke gjort noe med utover demontering, og det finnes en god del rust. Motor er påbegynt overhaling, veiv og stempler er montert. Ellers ligger det meste i deler. Annonsen kan du ser her

25 traktorer hjemme

– Nå har jeg 25 veterantraktorer og noen biler stående, så jeg har ikke mer tid. Jeg er alltid interessert i å skaffe meg flere så om noen har en gammel traktor fra tidlig -50 tall så er jeg interessert, spesielt om det er en «Lanz Bulldog». Det har jeg vært på jakt etter i mange år.

Hvor selger du traktorene du restaurerer da? – Selger? Jeg bare kjøper jeg, derfor har jeg 25 stykker, he he. Reagerer ikke familien din på dette da? – Eh, jo det er noe på gang der nå

Produsert i Detroit

Det er mye arbeid som gjenstår på denne bilen slik at den skal framstå som den på bildet. – Det er et stort og tidkrevende prosjekt. Dette er en bil som ble produsert i Detroit mellom 1918 og 1932. Bilene var beregnet for gjennomsnittsfamilien og var ikke så kostbare investeringer. Det er heller ikke prosjektet fra Leikong om du er nevenyttig og har mye fritid, avslutter Torstein.

Annonse
Indre Bane 1070×240