Mange sunnmøringer trekker nordover den 3.uka i juli. Da arrangeres den årlige jazzfestivelen i Molde. Dette er noe av det du kan oppleve denne uken,

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Når kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner åpner årets Jazzfestival i Molde mandag er den 56, jazzfestivalen i gang. Det er ikke langt mellom høydepunktene på årets Moldejazz. Her er noen av konsertene som anbefales.

Ola Kvernberg

Trondheimsbaserte Ola Kvernberg har fått det ærefulle oppdraget å være artist in residence under årets festival.

Fiolinisten fra Fræna har lagt opp til sju konserter på seks dager. Åpningskonserten 18. juli blir en utvidet versjon av hans forrige prosjekt, «Mechanical Fair», i Bjørnsonsalen. Mens avslutningskonserten i Molde Domkirke 23. juli blir hans samarbeid med sanger Kirsti Huke og trommeslager Erik Nylander. Bestillingsverket «Steamdome», en rytmisk klubbjazz-konsert som ble urfremført under Jazzfest, står selvsagt også på programmet.

Karpe Diem

Magdi og Chirag i Karpe Diem er blant Norges mest spennende liveartister – uansett sjanger. 22. juli headliner de festivalen. Karpe Diem gjorde stor suksess sist de var på Moldejazz i 2013. Den gang spilte de mellom Kendrick Lamar og John Legend! Etter å ha vunnet alt som finnes av norske musikkpriser er det på tide å ønske bandet velkommen tilbake.

Chick Corea

Stjernepianist Chick Corea har besøkt Moldejazz en rekke ganger, første gang i 1972 med gruppa Return to Forever. I forbindelse med sin 75-årsdag spiller Corea fem konserter i Europa,én av disse i Molde 19. juli. Konserten har arbeidstittelen «Homage to Heroes», noe som tyder på at han vil hylle musikere som har betydd mye for ham.

Esperanza Spalding

Esperanza Spaldings karriere skjøt fart etter hennes opptreden på Nobel-konserten i 2009 og tok for alvor av etter at hun mottok den første av hittil 5 Grammy-priser i 2011.

Esperanza Spalding hylles for sitt kreative basspill, sin særegne sang og for sin karismatiske tilstedeværelse. Hun er kjent for sin miks av neo-soul, røff funk-gitar og ekspansive jazzrytmer. 21. juli er hun tilbake med sitt nyeste musikalske prosjekt, Emily’s D + Evolution.

Joss Stone

Samme dag kan man oppleve britiske Joss Stones brygg av R&B, soul, funk, reggae, jazz, rock og funk.

Uavhengig om britiske Joss Stone uttrykker seg innen R&B, soul, funk, reggae, jazz, rock eller funk, så er det ingen tvil om at det er både sjel og swing så det holder

Stone debuterte med «The Soul Sessions» som 16-åring, et album som solgte mange millioner eksemplarer. Stone er aktuell med sin sjuende plate, «Water for Your Soul».

Ane Bruns

Ane Bruns musikk er riktignok eklektisk, men jazz er det ikke. Konserten med Molde-artisten vil uansett bli en mektig opplevelse. Fjorårets album «When I’m Free» var en karrieretopp og høstet mange seksere på terningen.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022