Nattevandring til Fjellstua og gratiskonsert med Eva Weel Skram

0

Det var for mange til å telles, men folk tror det var 5.000 deltakere på historiens aller første nattevandring under The North West i fjor. Nå inviteres folk til ny bærekraftig vandring opp de 418 trappetrinnene til Fjellstua.

Annonse

Styremedlem i The North West og ordfører i Ålesund, Eva Vinje Aurdal, forteller det blir opplyste trapper i bærekraftsfarger og informasjonskuber om bærekraft på samme måte som i fjor. Og på toppen venter gratiskonsert. Denne gangen med Eva Weel Skram.

-Vi gleder oss veldig over å ha fått gode samarbeidspartnere med på laget slik at vi igjen kan invitere til en felles aktivitet for barn, unge og voksne som løfter frem bærekraft på en engasjerende og opplysende måte.

Nattevandringen blir lørdag kveld den 27. april som en avslutning på The North West. På toppen av trappene venter gratiskonsert med blant annet Eva Weel Skram og UKM-artister fra Ålesund der Haakon Sørvik fra Radio Ålesund er programleder.

Bærekraftsmål om god helse

Flere av TNW sine partnere som Atea og Sparebank 1 SMN har stort fokus på bærekraftsmålene. Nå blir disse med på nattevandringen og stiller som sponsorer og med alle ansatte som frivillige.

Atea har tatt tet-posisjon i IT-sektoren innen samfunnsansvar og bærekraft. De tar del i programposten om hvordan bærekraft kan styrke forretningsmodeller, men de bidrar også til nattevandringen både som sponsor og med vakthold.

Plassjef for Møre og Romsdal i Atea, Jan Nybø, viser til mange som sier teknologi kan løse alle verdens utfordringer fra god helse til innovasjon, miljø og ansvarlige verdikjeder.

-Som teknologiaktør har vi et stort ansvar og har selvsagt bærekraft som en viktig del av forretningsmodellen vår. Vi håper så mange som mulig ønsker å ta turen – kanskje vi møtes i trappa.

Sofakampen

Sparebank 1 er nylig kåret til den mest bærekraftige merkevaren i norsk bank- og finansbransje. Banksjefene Jan Rune Hurlen og Marita Løvik Stadsnes i SpareBank 1 SMN forteller at nattevandringa er en del av SpareBank 1 SMN sin «Sofakampen», som er årets bærekraft-aksjon. I fjor hadde banken en stor satsing rettet mot FNs bærekraftsmål 14 om livet under vann. Da gav de belønning til frivillige, lag og organisasjoner som plukket plast. I år er det bærekraftsmål nummer 3 om god helse som står på programmet, og Hurlen og Løvik Stadsnes sier nattevandringa går rett inn i bankens bærekraftsarbeid.

-God helse er viktig for alle. Da kan trappetur i frisk luft være et veldig godt virkemiddel. Når dette i tillegg blir kombinert med å få kunnskap og engasjement om FNs bærekraftsmål, så kan det ikke passe bedre.

Nå oppfordrer kommunen, TNW og samarbeidspartnerne alle til å være med på nattevandringen.

Annonse
DEL