Sommeren så langt oppleves som å være en av de våteste og kaldeste på lenge. Værspåmann Ivar Hol mener å vite når varmen og sommeren kommer.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

Det ser ikke lyst ut for sommerværet i dagene framover heller, kalenderen viser midten av juni, men temperaturene så langt i årets første sommermåned har verken innbydd til grilling eller bading. 7-8 grader, med regn og vind fra vestlige retninger kan minne om værmedlingen i mars.

Skal vi tro værspåmann Ivar Hol påvirker månen i stor grad været. Han har studert været de siste 12 årene og sier til Romsdals Budstikke at været ofte kommer fra den retningen nymånen tennes. Tirsdag tennes den i sørvest og skal bringe med seg kaldt og vått vær. Fullmånen tennes den 2. juli, også den i sørvest. Frem til 16. juli er det sannsynlig at været i hovedsak kommer fra sørvestlige retninger.

Da kommer sommeren

Den 16. juli tennes nymånen i fra øst. Og det betyr et værskifte, sier Hol

– Jeg lærte om bruken av måned, månedfase og almanakken av den tidligere, nå avdøde, frænalærern Nils Drågen. Nå har jeg fulgt været i mange år og det er svært mange ganger det blir en fulltreffer. Han mener at tror treffprosenten ligger på rundt 75 prosent.

Her kan du for øvring sjekke værvarselet.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022