Ålesund får besøk av norsk musikkbransjes gullgutter når den nye byfestivalen Ålesund Live arrangeres i juni.st

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Popduoen Nico & Vinz er det nærmeste en kan komme hitgarantister i Norge i 2015. Med popperlene One Song, In Your Arms og Am I Wrong har duoen etablert seg som de nye gullguttene i norsk musikkbransje. De har flere titalls millioner avspillinger i Spotify og Wimp og få andre artister har blitt spillt mere på radio det siste året.

I 2014 fikk duoen sitt internasjonale gjennombrudd og superhiten «Am I Wrong» nådde fjerdeplass på den offisielle hitlisten i USA, førsteplass i Storbritannia og Topp 10 i over 20 land. Ytterst få norske artister kan vise til en lignende internasjonal suksess og kun Aha-klassikeren “Take On Me” har nådd høyere opp på den amerikanske hitlisten.

I USA har Nico & Vinz opptrådt på en rekke av de store talkshowene, deriblant David Lettermans «Late Show», The Ellen Degeneres Show og hos Jimmy Fallon.

Under den årlige juletretenningen utenfor Det Hvite Hus var Nico & Vinz de eneste ikke-amerikanske artistene som opptrådte for president Barack Obama og 20.000 fremmøtte publikummere.

Nico & Vinz skulle spille i Ålesund under fjorårets Jugendfest på Color Line Stadion, men valgte den gang å avlyste alle festivaljobber i Norge for å satse på det internasjonale markedet. Denne satsingen har for alvor gitt resultater og når duoen nå tar turen til Ålesund, blir det for å holde en av de få norgeskonsertene de spiller i år. Det er fortsatt de internasjonale konsertene som vil ta mesteparten av tiden for guttene. Vi er veldig fornøyde med å få Nico & Vinz til Ålesund Live, sier festivalsjef Ante Giskeødegård hos arrangøren Momentium. Det er svært sjelden at norske artister opplever en slik internajsonal suksess som det Nico & Vinz for tiden gjør og vi har jobbet mye for å få til en konsert med duoen her i Ålesund.

Ålesund Live arrangeres på St. Olavs Plass fredag 12. og lørdag 13. juni.

Bjørn Eidsvåg tar turen til Sankten

Det blir stemningsfullt når en av landets mest folkekjære artister, Bjørn Eidsvåg, blir å se på St.Olavs plass lørdag 13.juni.

Siden han startet i 1971 har Bjørn Eidsvåg skrevet seg grundig inn i norsk musikkhistorie. Han er utdannet prest og har arbeidet innen psykiatrien, noe som har vært viktig for hans musikk. Gjennom hele karrieren har han stått på sitt og retten til å tale fritt. Tro, tvil, kjærlighet og anger står sentralt i hans tekster.

Det store gjennombruddet i Norge kom med platen ”Allemannsland” i 1993, som solgte over 60 000 eksemplarer. I 1995 kom ”Landet lenger bak” og antall solgte album passerte 100 000, som artistens første. Begge albumene fikk varme omtalelser i pressen og han spilte for fulle hus på sine landsomfattende turneer.

Fortsatt, er Bjørn Eidsvåg en av Norges mestselgende artister. Etter 1996 har samtlige av albumene hans solgt over 100 000 eksemplarer, bortsett fra ”Tapt uskyld” (1999). I 2002, med albumet ”Tålt”, nådde suksessen nye høyder med over 220 000 solgte eksemplarer. Albumet låg på toppen av VG-lista i 8 uker. Han er nominert til Spellemannsprisen hele 11 ganger, og har vunnet flere. Blant annet, ble han kåret til Årets Spellemann i 1997. Dette året ble også ”Mysteriet deg” med Lisa Nilsson, kåret til Årets låt.

Hans 25.album ”Far faller”, som kom i 2013, inneholder blant annet den fengende Kurt Nilsen-duetten ”På rett kjøl”. Tekstene som vanlig knakende gode, og Eidsvåg synger kanskje bedre enn noensinne.

Kurt Nilsen klar til Jugendfest

Kurt Nilsen er blant de artistene i Norge som trekker flest mennesker til sine konserter. Landets kanskje beste stemme blir å se på Color Line Stadion fredag 21.august.

Etter hans deltakelse i Idol i 2003 tok karrieren til Kurt Nilsen helt av. Opptredene hans tok pusten fra både publikum og dommere. Ikke bare vant han det norske folks hjerter – året etter vant han World Idol. Singelen som kom i forbindelse med Idol ”She’s so high” gikk rett til topps på VG-lista og ble den mestselgende singelen i Norge gjennom tidene.

Kurt Nilsens to første album solgte begge til dobbel platina. Som en del av prosjektet Lind, Nilsen, Fuentes og Holm skapte han norsk musikkhistorie og solte over 200 000 plater. I 2007 kom hans tredje soloalbum, med blant annet hittene ”Push Push” og ”Reality Kicks”. Året etter kom ”Rise To The Occasion” som solgte over 100 000 eksemplarer.

I 2013 kom hans første norske album ”Inne i en god periode”. Dette er hans mest personlige utgivelse. Albumet ble sluppet samme måned som premieren på sesong 2 av ”Hver gang vi møtes” hvor Kurt var deltaker, samtidig som han var dommer i Idol og la ut på egen norgesturne. I 2014 var han dommer i Idol for andre gang. Juleturneen han hadde i 2014 med Kringkastingsorkesteret solgte over 21 000 billetter og ble helt utsolgt.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022