Sunnmørsbedriften Norwegian Group (NOG) har landet en prestisjefylt kontrakt innen det grønne skiftet, og over 50 ansatte er med på byggingen av verdens største flytende havvindpark, Equinors Hywind Tampen.  

Annonse
2 Gardane sesong 3 – torsdager

– Kontraktene med Subsea 7 og Aker Solutions viser at mindre og lokale bedrifter er i stand til å bidra stort på prosjekter som virkelig setter fart på det grønne skiftet, sier en svært fornøyd Kay Ove Johansen, konsernleder i Norwegian Group. 

Totalt har NOG over 50 personer med i prosjektet. Det er klatrere, mekanikere, servicepersonell og stillasmontører som til enhver tid utfører operasjoner på Hywind Tampen prosjektet. 

Bidrar på Hywind 

Volda-baserte Norwegian Group, med sine datterselskaper NOG Access, AAK Energy og NOG People har en lang liste over leveranser til havvindparken. De står for installering av telt til kabelterminering, rigging av utstyr til kabeltrekking, vedlikehold og service av generatorer, rigging av stillas og montering og demontering av mye midlertidig utstyr på vindturbinene.  

– NOG har sammen med Aker Solutions bidratt med teknikere og mekanikere til Equinor sitt flytende havvindprosjekt. Vi er veldig fornøyde med ytelsene og bidragene NOG har tilført prosjektet, forteller Steinar Myrset, prosjektleder for Hywind Tampen i Aker Solutions. 

Starter i Gulen 

Reisen til vindturbinene startet en helt annen plass enn på Tampen-feltet. Fundamentene til møllene er 107 meter lange og ble støpt i betong delvis i dokken hos Aker Solutions på Stord og på Dommersnes før de ble slept til Wergeland Base i Gulen. Der ble turbinene montert opp med tårnstruktur, turbinhus og massive turbinblader.  

– Etter at vindturbinene var ferdig montert i Gulen, startet vi rigging av stillas rundt og opp på vindmøllene. Stillaset skal sikre tilkomst, håndtering av kablene som skal trekkes opp og alt annet som skal monteres på vindturbinene før de ble slept til feltet der arbeidet fortsetter, sier Johansen. 

Viktig samarbeid 

En av de største operasjonene til NOG i samarbeid med Subsea 7 (og Equinor) er å trekke kabler fra vindturbinene til Snorre- og Gullfaks-feltene.

NOG har bidratt stort med stødig mannskap, reaksjonsevner og handlekraft i disse operasjonene, forteller Brice Viellard, senior prosjektleder for kabelinstallasjon i Subsea 7. 

Om Hywind Tampen 

Med sine elleve vindturbiner på hele 295 meters høyde, blir Hywind Tampen verdens største flytende havvindpark når den står ferdig. Som første i verden vil vindturbinene på Tampen-feltet forsyne oljefelt med fornybar energi. Det er ventet at vindparken vil redusere årlige utslipp fra Snorre- og Gullfaks- med 200 000 tonn. 

Annonse
Indre Bane ny februar 2022

www.xxnxx.porn hp jav sex nhat sexy redhead swallows and sucks a cock.