Møre og Romsdal fylke lanserer nå en ny nettside som skal gjøre det enklere og reise kolleltivt i fylket.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Ny nettside med nettbutikk for kollektivreisande

Den nye nettsiden frammr.no blir portalen for alt reisende trenger å vite for å reise med kollektivtrafikk i Møre og Romsdal. Her finner du en reiseplanlegger, ruteinformasjon om buss, hurtigbåt og ferge og her kan reisende bestille og fylle på reisekortet sitt via en ny nettbutikk.

Fram med ny nettside og nettbutikk

-Vi er stolte over å kunne lansere en forbedret nettside med ny struktur og design. Hittil har reiseinformasjonen vært spredt over flere kanaler, noe som har gjort tilbudet uoversiktlig og krevende for innbyggerne i fylket.

Den nye nettsiden er mer kunderettet og reisende får et oversiktlig bilde av kollektivtilbudet, sier Arild Fuglseth, samferdselssjef i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Reiseplanlegger

Med reiseplanleggeren kan folk enkelt planlegge reisen sin. De legger inn informasjon om hvor de vil reise fra og til. På den måten får de opp en detaljert plan for reisen og et kart som vil vise reisetraseen de har valgt

Ny billettluke på nett

En ny nettbutikk vil gjøre det enklere for reisende å fylle på reisekortet via internett. I nettbutikken kan de kjøpe periodeprodukt eller fylle på verdi på reisekortet med VISA eller MasterCard.

-Nettbutikken er en løsning som flere har etterspurt. Det er først og fremst kunder som reiser med reisepenger, eller periodebillett som 15- og 30-dagersbillett som vil ha interesse og nytte av løsingen, men det er også mulig å kjøpe andre billettyper i nettbutikken.

Foreldre vil nå kunne fylle på kortet til barna sine hjemmefra. Samtidig gjør vi oppmerksom på at det foreløpig ikke er mulig å kjøpe Ungdomskort gjennom nettbutikken, seier Fuglseth.

Nytt reisekort

Sammen med ny nettside lanserer Fram også Reisekortet som vil erstatte dagens Kollektivkort. Det nye Reisekortet vil ha samme funksjon som Kollektivkort har i dag og gir reisende mulighet til å reise tvers gjennom stort sett alle deler av fylket med samme elektroniske billett. I en overgangsfase vil Kollektivkortet, billettprodukt og verdier som ligger inne på kortet fremdeles være gyldig.

Fleksikortet får endret navn til Impulskort

-Vi har endret navn på kortene våre etter råd frå Forbrukerrådet. De nye kortene har ny design som er i tråd med vår nye grafiske profil, sier Fuglseth.

Samarbeidsprosjekt

Nettsiden er et samarbeidsprosjekt mellom Fram i Møre og Romsdal fylkeskommune og Trafikanten AS. Den nye siden vil erstatte nettsiden www.177mr.no. Nettsiden er tilpasset mobile format, og vil automatisk skaleres når den blir åpnet via mobil eller lesebrett.

-Alle funksjoner på den gamle sida er ivaretatt så reisende vil ikke miste informasjon. De vil tvert imot få tilgang på flere nye løsninger og mer informasjon som vi håper at de vil sette pris på, avslutter Fuglseth.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022