I flere år har de jobbet med å finne de riktige smakene, snart kommer det nye ølet fra Hareid.

Annonse
Jobbpartner toppbanner

Det er fire år siden øl-monopolet forsvant fra en av de siste monopolbastionene i landet. Nå er øl-entusiastene Øyvind Grimstad Gryt og Andreas Grimstad klar til å levere økologisk høykvalitetsøl fra Hareid.

I en ombygd bensinstasjon på ytre-Hareide skal de produsere fra den lyseste pilsen til det mørk pale-ølet.

Øl til hele landet

– VI har merket en veldig interesse for det vi holder på med. Det har vært flere forespørsler til oss enn henvendelse fra oss om å selge ølet vårt. Vi skal selv ta oss av distribusjon lokalt og vil også sende øl til de fire største byene i landet.

De har hatt en glødende interesse for ølbrygging de siste 6 årene. Mange liter øl er produsert hjemme for å finne de riktige ingrediensene og smakene. Til jul skal de levere de første leveransene.

– Foreløpig er det bare ølet «Fish & Ships» som har fått navn, det er et ordspill og en hyllest til næringslivet i distriktet. Totalt har vi 6 forskjellige ølsorter som skal ut i desember, 3 til butikk 3 til pol og restaurant. Men vi er såpass kreative at vi er sikker på det det vil komme en rekke andre varianter etter hvert.

Stor interesse for folkeaksjer

Nå har de vært ute i markedet og hentet inn 1.3 millioner kroner i økt aksjekapital fra venner og kjente, i tillegg har de fått 250 000 i offentlig støtte.

– Responsen har vært helt overveldende, totalt har vi fått inn over 1,5 millioner kroner i kapital og offentlig støtte, jubler Øyvind Grimstad Gryt, den ene i duoen bak økobryggeriet

Selvfølgelig skal vi drive med profitt og utbetale utbytte, men aksjonærene deltar først og fremst på grunn av sitt ønske om en mer økologisk og bærekraftig framtid,” forklarer Andreas Grimstad, den andre hovedpersonen bak økobryggeriet, før han legger til med en liten latter: – Men også fordi de vil ha et godt sunnmørsk håndverksøl, brygget på den reneste og beste måten, selvsagt!.

Øl til jul

Takket være kapitalen og den offentlig støtten har de to bestilt inn alt utstyret til produksjonen. Dette er nå underveis til Hareid, hvor det skal settes sammen og prøvekjøres de kommende ukene. Bryggingen starter senere i høst, og håpet er å ha det første heløkologiske ølet ferdig i god tid før Jul og julebordssesongen.

En kan trygt si vi er både ett og to skritt nærmere oppstart av produksjonen, nå som den største utfordringen er bak oss og finansieringen er sikret. Nå får vi brette opp skjorteermene og sette i gang med det vi skal gjøre, nemlig brygge Norges beste heløkologiske øl, avslutter Øyvind Grimstad Gryt med et stort smil

Her kan du følge bryggeriet på Facebook

Skal du smake det nye økologiske ølet fra Hareid?

Annonse
Indre Bane ny februar 2022