Sunnmørsmålvakter i toppklassen trekker flere barn til keeperrollen

Annonse
1914 Banner 1070×240

– Det er rekordmange barn som skal være med på årets keeperskole, forteller en ivrig Andrea Hunger i fotballgruppa i Blindheim Idrettslag. Til helgen er hele 135 deltakere påmeldt.

Landets beste målvakter

I helgen skal Sogndal Fotballklubbs, assistent- og keepertrener Terje Skjeldestad sørge for at 135 barn og unge blir mer opptatt av keeperrollen.

– Det at flere av landets beste keepere kommer fra vår region er helt sikkert med på å øke interessen for denne aktiviteten. Landslagskeeper Ørjan Nyland, Sten Grytebust og Andreas Lie er jo alle attraktive målvakter

Lie og Grytebust skal delta på arrangementet fredag kveld.

Får trene på sitt eget nivå

– De aktive blir plassert i grupper ut fra alder og ferdighet. De yngste vil trene i grupper der det spesielt blir lagt vekt på basisferdigheter gjennom lekorientert treningsopplegg, forteller Nina Jørgensen i Blidheim Idrettslag. Denne gruppen passer også for unge fotballspillere som ikke helt har bestemt seg for om de skal stå i mål eller spille ute på banen.

Den største gruppen vil være de keeperne som har stått i mål en tid og som ønsker å utvikle seg teknisk og lære nye treningsøvelser. Det vil bli egen «elitegruppe» for de beste keeperne.

– Dette vil være en ren treningsgruppe for de som er kommet lengst. Her vil de få kunnskap om hvordan det er å trene på høyt nivå og hvilke krav som kreves av en god keeper.

Her kan du lese mer om keeperskolen.

Annonse
Indre Bane 1070×240