Stadig flere sunnmøringer søker Politihøyskolen, 3 ganger så mange startet på skolen i fjor.

Annonse
Jobbpartner toppbanner

109 fra Sunnmøre søkte Politihøyskolen i fjor og så mange som 21 av de møtte til studiestart etter å ha kommet seg gjennom opptaksprøvene. Året før møtte bare 7 av 73 søkere til studiestart.

1. februar åpnet nettsøknaden til politistudiet og nå satses det på søknadsrekord.

Oppfordrer folk fra søre

– I årets studentkull har vi søkere fra mange sunnmørskommuner, opplyser Sunnmøre Politidistrikt i en pressemelding. De fordelte seg med flest fra Ålesund (48) og bak der Ørsta (13), Volda (7), Giske (7), Stranda (7) og Vestnes(6).

Til kommende studieår oppfordrer vi spesielt nye søkere fra kommunene på ytre Søre Sunnmøre og innover i Storfjorden. De som fullfører utdanningen vil komme raskt ut i arbeid og aldri har det vært så mye politi på jobb som no.

Sunnmøre politidistrikt har årlig over 20 studenter på andre året som er ute i praksis på lensmannskontorene og ved Ålesund politistasjon.

Praksis lokalt

– I år har vi to fra Ålesund og en fra Volda som har sin praksis i hjemdistriktet sitt og neste år håper vi på langt flere. Politiet ønsker en god bredde blant sine ansatte. Lokalkunnskap er en klar styrke.

1. februar presenterte Politidirektoratet at av de som bestod eksamen i 2014-kullet har 87,9 % fått jobb i politiet og 38,4 % har fått faste stillinger. For kullet som gikk ut i 2013 er tallet 94,7 % som har fått jobb og 77,4 % har faste stillinger.

Justisminister Anders Anundsen har uttalt at veksten skal fortsette. 720 nye studenter skal tas opp på Politihøyskolen hvert eneste år, i tillegg skal også påtalesiden styrkes.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022