Daglig leder i brystkreftforeningen Molde og omegn, har bokstavelig talt satt søkelyset på en god sak ved å lyse opp Rica Seilet i Molde. Nå utfordrer hun resten av landet til å følge hennes eksempel.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

Nå er det 16 år på rad at vi har aksjonen Rosa-Sløyfe og foreningen klarte i år å få til et samarbeid med Glamox og Rica Seilet i Molde, om å lyse opp fasaden med rosa farge. Direktør Jon Arild Birkeland, ved Rica Seilet og markedssjef Rolf Røsberg hos Glamox har vært svært samarbeidsvillige til å få til prosjektet.

– Responsen fra publikum har vært overveldende sier Anne Lise, som nå håper at alle byer i Norge vil følge Moldes eksempel. Alle har vel en statue, eller ett bygg med litt signaleffekt i mener hun. I tillegg er jo dette god reklame for de som har vært med å støttet oss. Dette er jo i aller høyeste grad en vinn vinn situasjon.

Målrettet organisasjon

– Målet har jeg hatt helt siden jeg begynte som leder i foreninga, for vel tre år siden forteller Anne Lise Vatne Eide. Grunnen er enkel sier hun. Jeg ville ha vekk det inntrykket enkelte hadde om foreninga, at vi bare satt og diskuterte og drakk kaffe. Jeg ville at alle skulle få vite at vi er en sterk organisasjon som brenner for det vi holder på med.

Samtidig understreker hun at målet også må være å få myndighetene til å innse at det må gis mer midler til forskningen på brystkreft. Uten forskning ville flere dødd, og spesielt ille er det når unge mødre dør og etterlater seg barn og familie. Det er en stor skam at det ikke blir gitt mer penger til kreftrammede, sier Anne Lise.

Flere vil bli rammet

Kjente forskere går ut med skremmende tall, som f.eks at 50 prosent flere vil bli rammet de kommende år. Slik samfunnet har utviklet seg, er det kommet flere ytre påvirkninger som bl. annet stress, som gjør at risikoen for å få brystkreft øker. Særlig mannfolk er i faresonen for ikke å oppdage brystkreft i tide. Forskningen er med på å bidra til at flere overlever.

– I år vil vi sette fokus på det å måtte leve med uhelbredelig brystkreft. Med dette håper vi å kunne minne folk på at de må kjenne på brystene sine etter kuler, slik at sykdommen blir oppdaget i tide. Rundt 3.000 får brystkreft hvert år i Norge, derfor er det viktig at så mange som mulig gir sitt bidrag for å støtte saka, forteller Anne Lise.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022