Bjørn Helge Riise (32) vender tilbake til klubben han forlot for 13 år siden.

Annonse
Jobbpartner toppbanner

Lillebror Riise har signert en kontrakt med AaFK ut 2018-sesongen. Trener Trond Fredriksen er strålende fornøyd, skriver AaFK.

Da Lillestrøm gjestet Color Line stadion i april, sa Bjørn Helge Riise at han ikke utelukket en retur til AaFK.

– Bjørn Helge er den typen fotballspiller vi har vært på jakt etter, både på og utenfor banen. Signeringen av Bjørn Helge vil også endre den litt skjeve spillerlogistikken vi har. Han har kjempegode referanser fra tippeligaen, Premier League og landslaget, sier AaFKs hovedtrener Trond Fredriksen.

– Han har ferdigheter vi sett etter med tanke på at han kan bekle en høyreback og en høyrekant. I tillegg er vi ekstremt opptatt av at vi skal bygge opp en prestasjonskultur i Aalesund. Å få inn en som Bjørn Helge er viktig for oss. Vi er ekstremt glad for å stå her med Bjørn Helge i dag og vite at han er klar for oss, fortsatte AaFK-treneren.

Riise smilte bredt under pressekonferansen og var fornøyd med å vende hjem til Aalesund.

– Jeg er utrolig glad for å komme hjem igjen. Det har gått veldig fort. Jeg fikk en telefon fra Henrik Hoff for et par uker siden. Når jeg fikk den telefonen så har jeg hatt en del samtaler med familien hjemme. Vi har vurdert at vi har lyst på nye utfordringer, forklarte Riise.

– Jeg har snakket mye med Trond og den planen denne klubben har for fremtiden virker utrolig spennende. Det har jeg utrolig lyst til å være med på, fortsatte Riise

Inspirator
Med sine holdninger og vinnervilje vil Riise bli viktig for hele laget og ikke minst de yngre spillerne i klubben.

– Bjørn Helge Riise vil være en inspirator og heve prestasjonskulturen. Vi er rett og slett strålende fornøyd med signeringen, sier Trond Fredriksen.

Begraver stridsøksen

– Siden han nå signerer for Aalesund, en klubb som jeg har hatt mye dritt med i mange år, så er det på tide at jeg legger feiden død. Begravd. End Of. Jeg kan ikke bare fortsette som jeg har gjort nå som min lillebror spiller der. Jeg vil jo komme og se han spille. Jeg vil han skal ha det bra. Vi snakket om dette før han tok valget. Time to move on, skrev Riise på bloggen.

– Jeg fikk vite om interessen for et par uker siden. Min første tanke når han sa det var «ikke faen»! Men han er broren min, en jeg elsker og bare vil det beste for. Så da er det ikke jeg som skal si hva han burde gjøre eller ikke. Min jobb som storebror er å støtte han, uansett, fortsatte storebror Riise.

– Jeg vil ikke gå inn på hvem som har skyld her og der, det er barnslig. Jeg bare gjør det som føles riktig for meg og min samvittighet. Beklager om jeg har sagt noe negativt om Ålesund som by. Aalesund Fotballklubb, beklager alt jeg har sagt om dere. Dere er en flott klubb. Håper vi kan se fremover og glemme dette. Henrik Hoff, jeg elsker deg ikke, men jeg respekterer deg. Jeg hater deg heller ikke. Mye av det jeg har sagt eller skrevet har vært i frustrasjon og sinne. Beklager også til deg, skriver mannen med flest A-landskamper for Norge.

Profil
32-åringen startet sin fotballkarriere i Hessa Il før han gikk til AaFK i 2001. Han har spilt for klubber som Standard Liège, Brussels, Fulham, Sheffield United, Portsmouth og Lillestrøm. Tippeligaprofilen har spilt 35 kamper med flagget på brystet for A-landslaget og 16 kamper for U-21.

Daglig leder i AaFK, Henrik Hoff, sier at Bjørn Helge Riise vil være klar for den oransje og blå drakta når overgangsvinduet åpner 22.juli. Klubben har tegnet en kontrakt med 32-åringen ut 2018-sesongen.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022