Søndag spilte Aalesund sin siste hjemmekamp for sesongen hvor de tok i mot Lillestrøm som kjempet om medalje. Med god stemning på stadion med pyro og allsang var til og med Lillestrøm spillerne synlig imponert over rammene som ble satt rundt kampen. Ved første spark på ballen var det tydelig at Aalesund ville gjøre opp for det dårlige resultatet i Kristiansund.

Annonse
1914 Banner 1070×240

2 minutter inni kampen slår Kitolano et fristspark inn i feltet og finner hodet til Hopland som headet over tverrliggeren. Tango trøyene var sultne på mål, men det var kanarifuglene fra Lillestrøm også. Thomas Lehne Olsen slo inn til Akor Adams som headet ballen rett på Grytebust, like etter skjøt Adams fra 18 meter uten at det ga Aalesunds siste skanse noen store utfordringer.

Skåring

10 minutter inni kampen kjører Aalesund et prakt angrep. I  stort tempo spilte de mann til mann før Bolkan Norldi finner Nenass like uten for 16 meter. Nenass setter ballen i mål helt inne ved stolpen 1-0 Aalesund. Lillestrøm som jaktet medalje var derimot ikke fornøyd og jaktet utligning. Etter 23 minutter kommer Adams på første stolpe og headet ballen i mål fra nært hold etter et innlegg fra høyre. Utligning.

Så kommer tango trøyene på flere angrep. Kitolano var nærmest etter et skudd fra 23 meter som sendte Lillestrøm målvakten ut i full strekk. På overtid av første omgang står plutselig David Fällmann på hjørnet av femmeteren og fyrte av mot nærmeste stolpe. Lillestrøms siste skanse var derimot våken og hindret den svenske kapteinen nettkjenning.

Hopland med revnasj

Etter 64 minutter spilt fikk Aalesund tildelt et frispark. Simen Bolkan Nordli svingte ballen inni feltet som LSK spillerne fikk avklart. Men ballen endte i beina på 18 år gamle Nikolai Hopland som banket ballen i mål fra syv meter. Den var nok deilig for den unge forsvarsspilleren som satte ballen i eget nett mot Kristiansund.

På overtid fikk Thomas Lehne Olsen muligheten, men han fikk et dårlig treff. Dermed er medaljehåpet for Lillestrøm over, etter at Rosenborg vant sin kamp og er nå 6 poeng over Kanarifuglene. For Aalesunds del betyr denne seieren at de rykker opp på en niende plass, før reisen til Alfheim neste kommende helg for møtet med Tromsø.

Annonse
Indre Bane 1070×240