Vi forventer å selge mye av jubileumsdrakten og jubileumssjerfene. Det sier Rune Røed Olsen i TangoShop. Klubben bytter kolleksjon annen hvert år og selger omlag 3000 drakter.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Jublileumseffekter

– Vi forventer et salg av supportereffekter over normalen, men vi vet at dette følger de sportslige resultatene. Om en gjør det bra i cupen et år blir resultatet i TangoShop som dag og natt sammenlignet med en sesong uten cup. Vi har jo solgt bra av jubileumseffektene allerede. Det kommer også nye ting inn i butikken før sesongstart.

Vi venter blant annet på en jubileums-hettejakke i orange og blått med en del effekter på. Av jubileumseffekter kommer det også en del småting som pins og lignende. Det har vært en del aktivitet her nå siden fristen for gjenkjøp av sesongkort går ut. Så blir det stille til i slutten av februar. Dette er jo ikke noe drop-in butikk så det er jo på selve kampdagen det går unna.

Konservative supportere

– Jeg kjenner fotballsupportere så godt at jeg vet at de er skikkelig konservative i hva de ønsker. Det samme går igjen år etter år. Det er drakter, skjerf, luer og flagg, enkle ting ikke så mye dill dall. Lagets hjemmedrakter er det største produktet, med eller uten navn. Men i antall er det skjerf det går aller mest av. Det har nok med prisen å gjøre, draktene koster 700 kroner mens et skjerf koster 150 kroner.

Barrantes pryder de fleste

– Fremdeles er det Michael Barrantes navn som pryder de fleste av draktene. En periode ville 90 prosent av de som trykte navn på drakten hedre costaricaneren, nå er andelen ned i 60-70 prosent. Abderrazak Hamed Allah tar beslag på en god del, mens lokal stjerner som Fredrik Ulvestad, Tor Hogne Aarøy, Sten Grytebus og Jonathan Tollås har noen.

Det er ikke så lett å trykke Abderrazak Hamed Allah på små barnedrakter, ler Rune. På min drakt i år står det 100, og det trykker jeg gjerne til andre som måtte ønske det. Vi selger omlag 3000 hjemmedrakter av hver kolleksjon.

Få bøker igjen

– Jubileumsboken har vært en kjempesuksess. Den kom i salg i midten av november, og var definitivt en av årets julegaver. Vi har hatt besøk av småskuffede supportere som ikke fikk boka til jul og lageret minker nå kraftig. Boken, Tango siden 1914, er skrevet av Aftenpostenjournalist Arnfinn Mauren.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022