Kommende helg (6. og 7. mai) starter seilerne sin årlige serie. Det skjer i Ålesund der foreningslag fra hele landet skal konkurrere i to divisjoner. Grimstad Seilforening vant fjorårets seilsportsliga og skal forsvare tittelen.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

– Seilsportsligaen går i år inn i sin åttende sesong, og den er blitt et svært positivt bidrag til norsk seilsport, sier generalsekretær Per Christian Bordal i Norges Seilforbund.

Norsk Seilsportsliga er seilsportens svar på lagidrettenes serier, og den består av 30 klubblag fordelt i to divisjoner – eliteserien og 1. divisjon. Seilingen foregår i båttypen J/70, som er en planende kjølbåt som seiles av fire personer. Seilasene foregår på korte baner, og hver seilas har en varighet på cirka 15 minutter. Fem og fem lag konkurrerer mot hverandre i hver seilas om seriepoengene.

Sesongåpningen foregår i Ålesund. Deretter blir det serierunder i Son, Arendal og Åsgårdstrand. Grimstad Seilforening vant fjorårets eliteserie, noe som også ga dem plass i Sailing Champions League der klubber fra 22 land kjemper om en av seilsportens gjeveste titler. Akkurat som i fotball og flere andre lagidretter.

Sørlendingenes hardeste konkurrenter i fjor var studentlaget til Handelshøyskolen BI, Stavanger Seilforening og Ålesunds Seilforening. 1. divisjon ble vunnet av Trondhjems Seilforening foran Larvik, Ran og Arendals Seilforening. Disse fire lagene rykket opp til årets eliteserie og seiler i den i år.

Se resultater fra seilsportsligaen 2022

– Norsk seilsport har som mange andre idretter slitt med et stort frafall av aktive seilere når de er i slutten av tenårene og i 20-årsalderen. Mange av disse seilerne har seilsportsligaen fanget opp, og en vesentlig årsak er at seilerne ikke behøver å ha eller eie sin egen båt. All seiling i seilsportsligaen foregår i båter som stilles til disposisjon. Dette har også økt tilgjengeligheten til seilsporten, sier Bordal.

En annen positiv utvikling som seilsportsligaen har bidratt til, er at antall jenter og damer som seiler aktivt, har økt i de senere årene. Norges Seilforbund har også etablert en egen ungdomsliga for aldersgruppen 13 til 20 år. Den starter i Arendal i august, og også i den vil det være 30 klubblag som konkurrerer.

Hvem som vil bli Grimstad Seilforenings tøffeste utfordrere i år, er vanskelig å spå. Det er kommet nye seilere på flere av lagene, men utifra en vurdering av lagoppstillingen for den kommende serierunden i Ålesund, peker kanskje klubbene fra Åsgårdstrand, Arendal og Oslofjorden seg ut. I 1. divisjon er det enda vanskeligere å peke ut favoritter.

Les mer om vurderingene

Seilsportsligarunden i Ålesund vil foregå i havnebassenget rett utenfor sentrum av byen og vil være godt synlig. Arrangementets senter vil være på Skansekaia. Der vil det være storskjerm som viser tracking av hver enkelt seilas og resultatutviklingen. Arrangementet kan også følges på internett.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022

www.xxnxx.porn hp jav sex nhat sexy redhead swallows and sucks a cock.