Skodje kommunen varslet nylig alle innbyggerne om forbud mot bruk av åpen ild gjennom tekstmeldinger til mobiltelefoner. Meldingene går også ut som talemeldinger til fasttelefoner

Annonse
Se TV direkte

– Dette kan bli en vanlig måte å sende informasjon til befolkningen på, sier Brannsjef i Skodje Kommune Magnar Kvalvik. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger allerede. Fra før har Ørsta, Volda, Sula, Giske, Ulstein, Norddal, Sykkylven og Ålesund kommuner tatt i bruk systemet.

Flere bruksområder

– Vi kan bruke dette ved brudd på vannledninger, kokepåbud av vann eller andre problemer med vannforsyningen. Vi kan sende ute meldinger til deler av kommunen eller alle innbyggerne om vi ønsker det. Ved større hendelser som evakuering eller naturkatastrofer er det politiet som vil varsle om dette.

Brukes av politi og brannvesenet

Det er selskapet UMS som står bak tjenesten, og salgsdirektør Tor-Erling Nilsen sier at omlag halvparten av kommunen i landet nå bruker tjenesten.

– Politiet, brannvesenet og heimevernet bruker denne tjenesten når når de skal kalle inn ekstramannskap. 100.000 personer kan varsles ved et tastetrykk forteller han.

I tillegg til servicevarslinger til beboere i kommuner og innkalling av personell, brukes tjenesten i dag til varsling av nordmenn i utlandet og varsling til alle som befinner seg i et spesielt området. Denne tjenesten er i dag koblet opp til overvåkningen av Åkes/Tafjord-prosjektet. Da vil alle som befinner seg i et utvalgt området motta et sms-varsel.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022