Sesongen ble avsluttet med en sterk fjerdeplass i toppklassen Auto-G DTC i Danmark.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

I helgen ble finaleløpet i DTC kjørt på Jyllandsringen i Danmark. Så mye som fire førere hadde mulighet til å stikke av med den gjeve mesterskapstittelen før helgen, deriblant Marius Nakken.

De tre andre var Casper Elgaard, Jan Magnussen og Ronnie Bremer. Det var Casper Elgaard som til slutt kunne løfte pokalen over hodet, og kalle seg DTC mester 2014 for femte gang i løpet av sin karriere.

Marius ble vinner av NTCC- mesterskapet for tredje året på rad, og som ikke det var nok, ble han også vinner av U21-mesterskapet. Men etter en uheldig helg med tekniske problemer og flere uheldige situasjoner på banen datt han nok en gang ned til 4. Plass i DTC-mesterskapet.

Gode resultater

Likevel har Marius store ambisjoner for neste år. Etter å ha vist til gode resultater i år, tror Marius at det skal gå an å få med nye sponsorer. Da vil det også åpne seg dører til å få utvidet teamet og få tilgang til utstyr som trengs på hvert løp.

– Det slites mye på f.eks dekk og bremser, sier Marius Nakken. Det er helt klart at vi er avhengig av sponsorer for å få dette til å gå rundt. Jeg håper også at vi kan stille med et større team på lik linje med f.eks Jan Magnussen som har rundt 30 stk i teamet sitt, forteller Nakken.

Motorhavari

Året som har gått har ikke vært problemfritt. Motorhavari og mindre uhell har satt sine spor på sammenlagte resultater. Med nye mekanikere på teamet og lærdom av feilene som er gjort i 2014, ønsker Marius og se fremover mot neste sesong.

– Målet er helt klart å vinne neste år. Strategien er å legge seg i hardtrening og ha full fokus på hvordan dette målet kan oppnåes sier Nakken. Neste mnd har jeg fått tilbud om å kjøre nøen løp i Tyskland, men jeg ønsker ikke å røpe mer om det ennå, smiler Marius lurt.

Fakta:

Navn: Marius Johan Nakken

NTCC- mester for tredje år på rad!

1. plass NTCC- mesterskapet
1. Plass U-21 mesterskapet
4. Plass DTC mesterskapet

Annonse
Indre Bane ny februar 2022