Silda har vært tradisjonsmat på kysten i alle år. TV-kokk Nils Henning Nesje tar silda inn i «Mat med Nesje» og får samtidig besøk på kjøkkenet av trubadur og kokkekollega Torstein Haltevik fra Haaheim Gard på Tysnes i Hordaland.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Hele programmet ser du under oppskriftene

Surdeigbrød fra Haaheim Gaard:

600 gr hvetemel

400 gr sammalt hvete

3 dl surdeigskultur

2 ss salt

1 ts karve

Bland inn

Om en ikke har surdeigskultur bruk 5 gr fersk gjær og 3 dl vann

Elt godt, la stå natten over i romtemperatur.

Slå ut og fordel i 4 brødformer

Etterhev og steik på 180 grader i 45 min

Avkjøl og kos dere med nysteikt brød

Hjemmelaget majones fra Haaheim Gaard:

2 eggeplommer

2 ss kaldt vann

1 ss grov sennep

1 ts eddik

Pisk sammen og spe med rapsolje (helles inn under omrøring i tynn stråle)

Om den holder på å dele seg, ha i 1 ss kaldt vann

Smak til med salt, pepper og litt pressa sitron

Bland inn rogn

Annonse
Indre Bane ny februar 2022