Skihistorie i Aksla Parkering

0

Søndag (13 oktober) ble det skrevet skihistorie da Aksla Parkering, som er det store parkeringsanlegget inne i byfjellet Aksla, arrangerte innendørs rulleskirenn. Publikum møtte opp til et intenst og spennende renn hvor 33 deltagere som var med og konkurrerte.

Annonse

Tekst/foto: Lea Skrede

Deltakerne besto at barn og unge i et stort aldersspenn, og det var en spennende dag både for store og  små.

Tuva slørdahl (10) sto klar på startstreken og var først ut i historiens første rulleskirenn inne i et parkeringshus. Flere av deltakerne virket fornøyde med forholdene i parkeringshuset.

– Det er kult at det er innendørs, da det ute pleier å være litt glatt, sier Tuva Slørdahl.

– Jeg syns det er bra forhold her inne, og får ganske godt feste på stavene, sier Jakob Kjellberg (13) og er enig i at det er morsomt å ha løpet inne i parkeringshuset.

Kai Magne Kjersem i Intersport og Erling Vartal i Emblem IL var duoen som realiserte ideen om å ha rulleskirenn i Aksla parkeringshus.

Kjersem forteller at Gunnar Haagensen kom med ideen allerede da Intersport vurderte å starte butikk inne på Ålesund Storsenter. Haagensen, som er eier av parkeringshuset, stilte det til disposisjon for dette arrangementet.

Det var sånn det hele startet og Kjersem kontaktet Emblem IL for å få dem med på laget, noe de var med på. Emblem IL er nemlig det nærmeste idrettslaget som driver med langrenn i Ålesund, så det var naturlig å kontakte dem.

Kjersem forteller at det er en målsetting å gjøre dette til et stort rulleskirenn både nasjonalt og internasjonalt.

Annonse
DEL