Oppskrift lakseburger
Ingredienser:
400 g laksefilet , uten skinn og bein
4 skiver røyka laks i biter
3 vårløk i tynne ringer
1 lite fedd hvitløk, småhakket
½ rød chilli, småhakket
½ ts salt (det er salt i røykalaksen)
0,5 ts pepper
½ ss olje/smør til steking
4 stk grove hamburgerbrød
4 stk salatblad
12 skiver agurk
8 skiver rødløk
Slik gjør du:
Finn frem en hurtigmikser.
Skjær laksen i terninger og putt i hurtigmikseren. Tilsett hvitløk, chilli, salt, pepper, røykalaks og vårløk og kjør sammen.
Del farsen i fire like store deler og form fine burgere på ei fjøl. Bruk stekespade og løft burgerne forsiktig opp i en varm stekepanne med smør/olje. Stekes 2-3 minutter på hver side.
Legg lakseburgerne i varme hamburgerbrød sammen med salat, agurk, rødløk eller annet tilbehør du er glad i.
Server gjerne med litt hjemmelaget hvitløksdressing