Slik blir «nye» Kremmergården

0

Siden 2017 har det blitt utviklet planer for å fornye Kremmergården, og i februar settes arbeidet endelig igang. Senterleder Susanne Lunde Petersen sier at i løpet av året vil kundene merke det som omtales som «store endringer på hele senteret». 

Annonse

– Vi har lyst til å skille oss ut og gjøre Kremmergaarden til noe mer enn kun et senter. Vår beliggenhet, så sentralt i forhold til både kollektivtrafikk, rådhuset og nå med NAV og tannlege på toppen, gjør oss til noe mer, sier hun i en pressemelding.

Petersen kan avsløre at deler av planen med senteret er å bygge gaten inn i bygget, og gjøre Kremmegården til en enda viktigere møteplass og gjennomgang.

– Folk i byen har alltid brukt oss som en gjennomgang og naturlig «gågate». Det skal vi forsterke og dyrke. I løpet av året vil kundene nemlig merke store endringer på hele senteret. Her kommer blant anna en tøff foodtruck for pop-up utsalg, hvor både nye og etablerte aktører skal få selge produktene sine, sier hun.

40- år i sentrum

I år er det 40 år siden åpningen av senteret, sentralt på gateplan i Ålesund sentrum. Mange av butikkene har vært med hele veien, og noen har også av naturlige årsaker gitt seg. Nå kan jubilanten glede seg over et kommende jubileum med åpning av ny blomster- og interiørbutikk og ikke minst en fornying av fellesarealet.

Berit Westad, som er daglig leder i Handelshuset Rønneberg, sier at utviklingen av planene har pågått over tid, og det nå er like før arbeidet settes igang.

– Nå er vi klar for å presentere noe av det vi har jobba med. Vi starter på arbeidet nå i februar og vi gleder oss. Besøkende skal oppleve dette som et synlig løft. Her blir åpnere, mer innbydende og med langt flere urbane kvaliteter, sier hun.

 

Annonse
DEL