Det kan være billigere og sunnere å lage seg en hamburger og pommes frites hjemme. Lars gir deg en kjapp innføring i hvordan du gjør dette selv.
Annonse
Hjemmelaget hamburger med syltet rødløk, salat, grillet tomat, ost, chilli og hvitløksdressing og søtpotetfries.
Oppskrift: Sylta Rødløk
- 1 dl eddik 7%
- 2 dl sukker
- 3 dl vann
- 3 stk rødløk
- Hjemmelaget hamburger er både raskt og enkelt å kan lages med de ingrediensene du ønsker.
- Ikke bland kjøttet mer enn nødvendig, bruk en tresleiv eller bland sammen for hånd. Tilsett salt, pepper og de ingrediensene du måtte ønske.
- Bruk kjøtt med nok fett. Mye av smaken sitter i fettet og en god burger trenger litt fett. Bruk helst kjøttdeig, men om man ønsker en magrere hamburger velger man karbonadedeig.
- Tykk burger er best! Burgeren må ha en viss tykkelse slik den blir saftig og god. Minst 2 cm tykk i rå tilstand.
- Høy varme. Stek burgeren på høy varme og på begge sider slik den får en brun og smakfull skorpe. La den så steke på lavere temperatur til den er gjennomstekt.
- La burgern hvile! Som alt annet kjøtt trenger også hamburgeren å hvile etter steking. La den ligge noen minutter før du serverer.
Annonse