Husker du smaken av dårlig hvalkjøtt fra barndommen? Lars viser deg en rask og smakfull gryte av hvalkjøtt, servert med potetpurè. Se oppskrift og fremgangsmåte under video.

Annonse
Olav 1070×150

Ingredienser hvalgryte:
– Hvalkjøtt i strimler
– Løk
– Sopp
– Fløte
– Urter

Fres hvalkjøttet i stekepanneTa ut kjøttet, fres sopp og løk, tilsett fløte og urter.
Legg tilbake kjøttet, kok opp og smak til.

Potetpurè:
– 1,5 kg potet
– 1 dl melk
– 100 g smør
– salt og pepper

Fremgangsmåte:
1. Skyll og skrell potetene, del dem i biter. IKKE ta salt i vannet da blir pureen seig.
2. Hell av koke vannet når de er ferdig kokt og damp dem tørre.
3. Passer potetene gjennom en sikt
4. Varm melk og smelt smøret i den varme melken.
5. Rør melk og smør blandingen inn i potetmassen
6. IKKE ta alt i på en gang, noen potet sorter absorberer mindre væske enn andre.
7. Smak til med salt og pepper

Til purè bruker vi mindre væske i potetene, lager vi potetmos bruker vi 3 dl melk til denne oppskriften.

Annonse
Indre Bane 1070×240