Husker du smaken av dårlig hvalkjøtt fra barndommen? Lars viser deg en rask og smakfull gryte av hvalkjøtt, servert med potetpurè. Se oppskrift og fremgangsmåte under video.
Ingredienser hvalgryte:
– Hvalkjøtt i strimler
– Løk
– Sopp
– Fløte
– Urter
Fres hvalkjøttet i stekepanneTa ut kjøttet, fres sopp og løk, tilsett fløte og urter.
Legg tilbake kjøttet, kok opp og smak til.
Potetpurè:
– 1,5 kg potet
– 1 dl melk
– 100 g smør
– salt og pepper
Fremgangsmåte:
1. Skyll og skrell potetene, del dem i biter. IKKE ta salt i vannet da blir pureen seig.
2. Hell av koke vannet når de er ferdig kokt og damp dem tørre.
3. Passer potetene gjennom en sikt
4. Varm melk og smelt smøret i den varme melken.
5. Rør melk og smør blandingen inn i potetmassen
6. IKKE ta alt i på en gang, noen potet sorter absorberer mindre væske enn andre.
7. Smak til med salt og pepper
Til purè bruker vi mindre væske i potetene, lager vi potetmos bruker vi 3 dl melk til denne oppskriften.