Slik lager du tradisjonell Bacalao

0

Frister det av og til med ekte hjemmelaget Bacalao? Lars viser deg hvordan du lager den ekte tradisjonelle Bacalaoen med store biter av fisk.

Oppskrift Bacalao

Annonse

Ingredienser:

1 kg klippfisk, utvannet og renset
1 kg potet
2 stk store løk
1 stk paprika
1 stk rød chili
1 stk hvitløk (hel)
1 dl olivenolje
400 g hermetiske tomater, grovhakkete
50 g tomatpuré

Slik gjør du:

Kutt hvitløk og chili i små biter.
Kutt løken og paprika i skiver
Fres hvitløk og chili på middels temperatur i en kasserolle.
Tilsett løk og paprika og fres alt sammen i 2 minutter.
Tilsett tomatpure og hermetiske tomater
Tilsett ca 1/3 del av fisken
Kok opp og la sausen koke i minst en halv time. Smak til og juster evt med kajennepepper. (Ikke tilsett salt).
Kutt poteter i skiver, kok potetene i vann i 7-8 minutter
Bland i resten av fisken og potetene, la alt koke på svak varme i ca 25 min.

Annonse
DEL