I Ålesund kan du nå forhåndsbestille time på nett, om du skal søke om nytt pass eller fornye norsk pass.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

Vil du slippe å vente i kø, bestill time på www.politiet.no/sunnmore og få ett konkret tidspunkt å forholde deg til.

Bestill på nett

Du kan bestille time inntil én måned frem i tid. Bestiller du før klokken 12, kan du få time dagen etter hvis det er ledig kapasitet. Du kan bestille for flere personer samtidig og du kan også avbestille, eller endre, tidligere bestilt time elektronisk i samme løsning. Ved bestilling av time registrerer du e-postadresse og mobiltelefonnummer.

Etter at bestillingen er gjennomført, vil du få et bestillingsnummer tilsendt per e-post eller SMS. Dette må du ta med deg for å registrere bestillingsnummeret inn på køautomaten i venterommet, minst fem minutt før din time starter. Kommer du for seint til bestilt time – da mister du denne. Da må du trekke kølapp for «drop-in». For barn under tre år må bilde medbringes og se for øvrig nettsidene til politiet om reglene for foreldreansvar.

Vårt råd, spesielt nå i starten er at du er ute i god tid, selv når du har bestilt time, opplyser politiet.

Unngå inneklemte dager

Felles forvaltningsenhet i Sunnmøre politidistrikt utfører passtjenesten i Ålesund. Som hos andre passkontor er deres erfaring at de fleste fornyer pass i mai og juni. Det lønner seg derfor å være tidlig ute og i god tid før avreise, gjerne 6-9 måneder før passet går ut. Noen land krever mellom 3 og 6 måneders gyldighet regnet fra hjemreisedato.

Hvilken dag i måneden du velger for besøket til nærmeste passkontor, avgjør også hvor lenge du må vente i kø. Inneklemte dager og skolefridager er særlig populære for å få unnagjort passbesøk hos oss.

Anbefalingen er å unngå slike dager og heller bestille time på forhånd på nett i Ålesund. For passkontoret i Ålesund opplyses det at 15. mai, som er en slik inneklemt dag i år, blir det bare tilbud om forhåndsbestilte timer!

Oppmøte uten forhåndsbestilling – påregne kø

Det vil fremdeles være mulig å møte opp uten forhåndsbestilt time i Ålesund. Men da må du komme på formiddagen og regne med at det blir ventetid, spesielt i høysesongen. Åpningstid i Ålesund mandag til fredag er fra klokka 09.00 til 12.00 for «drop-in».

Du kan som før også søke om pass uten timebestilling ved lensmannskontorene i Brattvågen, Vestnes, Sykkylven, Ørsta (Hovden) og Ulsteinvik.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022