Bloggeren Sofie Laxaa har daglig 3-4000 lesere på blogg.no, noe som gjør bloggen hennes til en av Norges mest leste.

Annonse
Se TV direkte

15 år gamle Sofie Laxaa fra Valderøya ligger på topplisten på blogg.no og skriver en av landets mest leste blogger. Det er hovedsaklig en mote-blogg hvor hun skriver om mote og klær, men også det som skjer i hverdagen hennes. Hun mener bloggen kanskje er mest rettet mot ungdommer i 10-20-års alderen.

Fikk inspirasjon fra andre

Hun og søsteren Eilin startet bloggen for litt over 2 år siden, og Sofie forteller at hun hadde fått inspirasjon fra andre bloggere til å begynne selv.

– Jeg hadde lest en del blogger før jeg begynte å blogge selv, og ble kanskje litt misunnelig på de som hadde blogg.

Tar ikke over fritiden

I starten var Sofie innom flere forskjellige blogger der hun kommenterte og delte innlegg, og videre har bloggen hennes blitt mer og mer kjent over tid. Hun har for tiden 3500-4000 lesere på en god dag, men sier at bloggen ikke har tatt over fritiden hennes. I det siste har hun også fått sponsorer og sier det tar litt ekstra tid med mail i forhold til før.

– Jeg får mye hjelp av søsteren min med å ta bilder og redigere dem. I tillegg hjelper hun meg med å svare på mail, så bloggen har ikke tatt over fritiden min på noen måte, forklarer hun.

– Det er bare koselig når folk vil ta bilde

Sofie sier hun ikke har fått noen stor kjendis-status utenom bloggen, men at folk noen ganger spør om å få ta bilde med henne, noe hun synes er veldig koselig. Selv om hun har blogget i over to år, har hun ingen planer om å slutte med det første.

– Hvis jeg har et tips til andre bloggere, så er det at de må blogge mye og oppdatere ofte, avslutter Sofie.

Bloggen hennes finner du på sofiemote.blogg.no.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022