Høgskulen i Volda 100-årsjubileum, og i den forbindelse vil Volda mannskor gjerne ha flere til å synge Griegs Landkjenning slik det var gjort på dagen for 100 år siden. Det går gjetord om denne fremføringen, og at det var 100 i koret.
Nina Vedeld Telseth skal dirigere dette stykket, og hun vil gjerne ha flere med på eventet, både fra høgskulen og ellers i distriktet. Tenorer og basser oppmuntres til å melde seg – både skapsangere og drevne korister kan være med!
Ønsker du å stille, ta kontakt med Nina her
Volda mannskor tar gjerne imot nye medlemmer og det er nå anledning til å prøve ut om man ønsker å fortsette i mannskoret etterpå.
De som ønsker å stille er invitert til å bli med på korøving den siste halvtimen mandag 31. oktober og 7. november fra kl 21:00 – 21:30 i musikkbygget ved Volda vidaregående skule.
Det blir også øving sammen med Symfoniorkesteret 10. november fra 21:00-21:30.
Notene til stykket finner du her
Volda mannskor vil på konserten også synge «Mori syng» som ble skrevet til koret av Peter Eiken og som dirigerte mannskoret på 100 mann for 100 år siden. Peter Eiken var første dirigent for Volda mannskor som feiret 100-årsjubileum i fjor.
Konsert med Høgskulekoret
På festdagen skal Høgskulekoret holde konsert og de skal fremføre et utdrag fra Geitvik sin Kanate til opingi av Nye Volda lærarskule fra 1922, tekst av Barstad. Det er Terje Aarset som har funnet frem til verket og masse informasjon rundt dette og åpningen den gangen. Det skal være et akkompagnement til koret, enten med piano eller orkester, men notene ble ikke funnet i orkesteret sitt notearkiv. Elizabeth Anne Oltedal var i kontakt med et barnebarn av komponisten, som har lett etter notene.
Sverre Volle, som er barn til en som var med som student den gangen, har laget et nytt arrangement av stykket for instrumentalensemble. I tillegg, fordi stykket bare var på ett vers, spurte hun Jan Ingen Sørbø om å lage et nytt vers som kan komplettere det gamle. En artig deltalje i alt dette er at stemmene for alt og førstetenor er identiske, noe som kan tyde på at det var mange flere mannlige enn kvinnelige studenter den gangen. Dette stykket blir et fint innslag i konserten!
I tillegg har Oltedal funnet en fanfare skrevet av Nils Ose, som nylig har gått bort, som han laget til 100-årsjubileet for lærerutdanninga i Volda i 1995. Høgskulekoret har tenkt til å åpne konserten med denne.