22. april besøker statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland Sunnmøre. Besøket er rettet mot både marin og maritim industri og næringsliv.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

Kl. 09.45 Besøker Solberg og Mæland Kleven Verft i Ulsteinvik. De skal først få en omvisning i produksjonen, møte elever fra tekniske og allmenne fag (TAF-linja) på Ulstein videregående skole og se på robotisert produksjon.

Deretter skal de ha et lyttemøte med lokale representanter for næringsliv og myndigheter samt for kunnskapsmiljøet i regionen. Tema for møtet er suksessfaktorer og utfordringer for den maritime industriklynga på Sunnmøre. Det er mulig for presse å dekke besøket.

Kl. 12.45 Går statsministeren og næringsministeren om bord i den kombinerte torske- og reketråleren «Hopen». Den går fra terminalkaia på Hareid til Ålesund. Underveis får statsministeren og statsråden en orientering om situasjonen for havfiskenæringa, en av de største i Møre og Romsdal.

Kl. 14.10 Kommer statsministeren og næringsministeren til Omega-3-produsenten Epax for omvisning og møte med lederen for den biomarine klyngen Legasea. Der er tema næringsutvikling basert på marine ressurser. Pressen får anledning til å følge besøket.

Kl. 15.45 Besøker statsministeren det psykiatriske akutt-teamet på Åse sykehus. Statsministeren skal møte fagfolk, pasienter og pårørende for å høre om erfaringene med akutt-team som rykker ut.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022