Sondre Fet til Bodø/Glimt

0
Sondre Brunstad Fet lånes ut til Bodø/Glimt. Foto: AaFK

Aalesund er enig med Bodø/Glimt om en utlånsavtale for Sondre Brunstad Fet, en avtale som strekker seg ut den kommende Eliteserie-sesongen. Samtidig har sykkylvingen skrevet kontrakt med AaFK ut 2022.

Annonse

– Det satt langt inne å akseptere et utlån av Sondre, men etter en helhetsvurdering endte vi med at det er en løsning vi kan leve med, forteller Bjørn Erik Melland til klubbens hjemmeside.

– Sondre har vært i AaFK i sju og et halvt år, er en viktig spiller og en fantastisk type og ambassadør for klubben. Samtidig er det fortsatt noe uforløst som vi tror kan blomstre gjennom et slikt utlån. Det var også avgjørende at Glimt var dedikerte i ønsket om å hente Sondre, samtidig som Sondre selv hadde veldig lyst til dette, legger han til.

Det sportslige apparatet i AaFK er rimelig trygge på at Sondre kommer tilbake til klubben som en enda bedre spiller, kanskje allerede til oppkjøringen neste sesong.

Bjørn Erik forteller at klubben har vært gjennom en tøff økonomisk periode, og at økonomien fremdeles er uforutsigbar og utfordrende. Dette faktumet er også en del av bildet.

– Uansett, det ligger alltid en grundig vurdering bak å slippe en lokal spiller og i hvert fall nå i inngangen til seriestarten, sier Bjørn Erik, og legger til at klubben har andre unge, lokale spillere som nå rykker ett hakk frem i køen. Det hjelper også at vi tror at Sondre i det lange løp vil ha godt av et miljøskifte for å ta ut hele potensialet sitt. Det er det også en del av vårt ansvar å bidra til for våre lokale helter, sier Bjørn Erik i pressemeldingen.

Opsjon på kjøp

I avtalen med Bodø/Glimt ligger det en opsjon om kjøp.

– Det er fornuftig at det ligger en opsjon om kjøp i bunnen. Det gir en helt annen forpliktelse overfor spilleren fra Bodø/Glimt sin side, noe som er viktig for oss i dette tilfellet, forklarer AaFKs sportslige leder.

Hovedtrener Lars Bohinen tror Sondre kan få ut potensialet sitt i nye omgivelser.

– Sondre hadde helt sikkert fått bra med spilletid her i AaFK denne sesongen. Samtidig tror jeg at han raskere vil kunne få ut sitt potensiale ved å få stimuli andre steder, etter å ha vært her såpass lenge, og da er vi trygge på at Bodø/Glimt er en bra klubb å være i. Målet er at Sondre skal vokse som spiller og som menneske ved å få en annerledes hverdag, sier Lars.

Sondre Brunstad Fet takker klubben og supporterne for all støtte gjennom mange år.

– Det er stort for en lokal gutt å spille for Aalesund foran ivrige supportere og dele garderobe med gode lagkamerater. Jeg har utviklet meg mye i AaFK, sier han.

Annonse
DEL