Det blir en helt spesiell kamp når de de rød- og blåkledde spiller sin første kamp på over 20 år.

Annonse
Jobbpartner toppbanner

Det blir historisk på Color Line Stadion onsdag 19. februar. Da spiller Guard sitt herreseniorlag sin første kamp på over 20 år. – Dette blir kjempegøy, sier oppmann Anders Hoff. Han er den eneste spilleren på laget som faktisk har spilt for Guard. – Det var når jeg var 11 år og nå er jeg 31, ler han.

Mangedobler tilskuertallet

Guard har ikke hatt et aktivt seniorlag for herrer etter at de overlot sin gamle hjemmebane til Aalesund Fotball, som bygde Color Line Stadion på det samme området. Avtalen med Guard gir klubben rett til å spille sine hjemmekaper på AaFK`s hjemmebane. – Vi håper å mangedoble tilskuerantallet når vi flytter til Color Line. På Aksla var vi nede i 5 tilskuere de siste kampene, nå håper vi at så mange som 100 tilskurere, ler han.

Full stall

– Vi har ambisjoner om å kjempe helt i toppen i år. Den tøffeste konkurrenten om opprykksmuligheter blir nok Herd sitt 2. lag, forteller han. Stallen teller 25 mann i dag og vi har ikke plass til flere. Vi har noen juniorer som skal opp på a-laget i år, så dette lover bra. Nå venter spillerne på nye røde og blå drakter som skal brukes i den aller første treningskampen mot Ellingsøya.

Fugl Føniks

Bakgrunnen for at Guard reiser deg som «Fugl Føniks» er gravearbeidet på Aksla Stadion. – Vi er er gjeng som opprinnelig spilte for Rollon, men startet Aspøy Fotballklubb for tre år siden. Vi spilte hjemmekamper på Aksla Stadion som har vært under rehabilitering siden i fjor. Etter et par samtaler med personer i Guard valgte vi å melde overgang for hele laget. Nå gleder vi oss til å starte i ny klubb i 6. divisjon.

Gratis inngang

– For å feire denne store begivenheten inviteres herved hele verdens befolkning til Ålesunds storstue Color Line Stadion 19.februar med avspark kl. 20.30 I anledning dagen tar SK Guard på seg spanderbuksene og lover gratis inngang til folket, sier styreleder i Sportsklubben Guard Kenneth Nilsen.

Unngå kø

– Grip denne muligheten til å få et etterlengtet avbrekk fra overdoser med vinteridrett på TV, og se istedet sjarmerende festfotball på en strøken og vårgrønn matte. På CLS vil du kunne følge hvert spark på ballen i SK Guards første senior-kamp på over 20 år, sier Nilsen og legger til, – at dersom det skulle bli knapt med plasser, vil det være Guards sesongkortinnehavere som får førsterett på inngang. Publikum oppfordres uansett til å møte opp tidlig for å unngå kødannelser rett før avspark…

Annonse
Indre Bane ny februar 2022