Det ble folksomt under fem timer lang Thaikveld på Vestnes.

Annonse
Olav 1070×150

Vestnes kulturskule arrangerte i helga temakveld. Thailand var temaet denne gangen, og ble holdt i Myra kulturbygg på Vestnes. Iniativtakerene Hege Haugen og Elsa Rypdal var veldig godt fornøyd med oppmøtet.

I fem timer fikk de fremmøtte oppleve dans og visning av nasjonale drakter, demonstrasjon av fruktkunst, lotteri og salg av thailandsk mat til inntekt for tempelet. De thailandske som hadde kommet for å underholde, beviste fullt ut at de kom fra «smilet’s land» med hjemmelaget mat og underholdning.

– Vi synest det er viktig at lokalsamfunnet får oppleve andre kulturer på nært hold. Vi har tross alt mange fra flere land boende på Vestnes. Vi har ca tre til fire slike arrangement i året forteller Hege Haugen.

Et lite stykke Thailand

Mange møtte opp for å la seg underholde, mens noen lot seg friste av de eksotiske rettene thailenderene hadde stelt i stand. Også flere fra den populære serien «Et lite stykke Thailand» som gikk på Tv-Norge hadde møtt opp.

Nantaya og Lars Johan fra Stordalen, er fast innslag hvert år, og Nantaya har også ansvaret for det thailandske innslaget på Myra kulturbygg. For henne var det ekstra gledelig at folk hadde kommet hele veien fra både Molde og Ålesund.

– Vi har også andre land som gjester temakveldene sier iniativtaker Hege Haugen F.eks har vi hatt Lithauen, Polen og Afganistan her. Men jeg vil tørre å påstå at det er noe spesielt med arrangementet til Thailand. De lager veldig mye mat, og jeg ser for hvert år at det er mange gjengangere som nok er her for å spise thaimat smiler Hege.

Arrangement i Hallen

Vestnes kulturskule arrangerte i 2008 første mangfoldsmøte. Nå er det sjette året siden 2008 at et slikt arrangement blir arrangert sier Hege. Iniativet er det Vestnes kulturskole som tok, og det begynte med et internasjonalt fellesskap i «Hallen» på Vestnes. Vi så at de lokale satte pris på arrangementet, og det var da vi bestemte oss for å gå litt mer i dybden. Det var slik temakveldene på Myra kulturbygg oppsto forteller rektor ved Vestnes kulturskole, Elsa Rypdal.

Neste arrangement i Hallen er allerede planlagt 15 november i år, og alle er velkommen. De forskjellige landene viser frem sine kulturer, i form av mat, håndarbeid og nasjonale tradisjoner.

Alle foto: Geir Bjørndal Srisoi

Annonse
Indre Bane 1070×240