Nærmiljø og helårsfriluftsliv er fokus når ordførerne stiller med sovepose i januarkulda.

Annonse
Se TV direkte

I 2015 blir Friluftslivets år markert på nytt. Det er Klima- og miljødepartementet som står bak markeringen, Miljødirektoratet er prosjektleder, mens Friluftslivets fellesorganisasjon står for daglig drift.

I Friluftlivets år 2015 vil det være et spesielt fokus på nærmiljøet, helårsfriluftsliv, fritidsfiske og kulturminner.

Ordfører i Ørsta, Rune Hovde og alle andre ordførere i Norge er utfordret av klima- og miljøminister Tine Sundtoft til å overnatte ute i naturen i forbindelse med åpningen av Friluftlivets år 2015. Hovde er ikke verre på det enn at han synest dette er en god idé.

Han har invitert med seg hele kommunestyret til å være med på overnatting i Kapteinskvia i Sandvika på Sæbø fra tirsdag til onsdag neste uke. Flere har takket ja. Kun et par til 4 grader samt stort snefall er værprognosene for området i følge YR.no. Hovde forsikrer imidlertid at de skal ha det så godt som mulig , at de blir under et slags tak og at de som ønsker det også kan benytte telt.

Tilsammen er det så langt fire sunnmørsordførere tar utfordringen om å sove ute i naturen vinternatten 13-14. januar – selve åpningsdøgnet for året.

I Volda er det Volda Rotary som stiller som vertskap i alle tre grindbygga som skal i bruk, når ordfører Arild Iversen mfl. skal sove ute.Det blir Grinda på Engeset, Prestesetra og Heltnelihuset.

Rotary vil da bruke kvelden til å holde varme på båla og til servering av mat for de som ville være med på overnattingen. Ordfører i Volda, Arild Iversen er blandt de som skal overnatte i Heltnelihuken.

-Det er første gang jeg prøver noe slikt, men satser på at det lar seg gjenomfør dersom været ikke blir alt for ille sier Iversen.

Så langt har 78 av landets ordførere takket ja til utfordringen fra Klima- og miljøministeren, deriblant Anders Riise fra Hareid, Rune Hovde fra Østa, Charles Tøsse fra Stordal og Arild Iversen fra Volda.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022