Voldajentas bilde bergtok jury blant 1200 bidrag

Annonse
Gardane langs Storfjorden

– Et magisk lys og en flott komposisjon. Dette har vi lyst til å oppleve, vi får virkelig lyst til å dra ut på tur, sier en enstemmig jury om bildet som vant konkurransen med tema «Aktiv vinter».

Enstemmig jury

– Oi, det var kjekt å høre! Nå ble jeg veldig overvelda her, jeg hadde ikke forventa å vinne, sier Tone Solhaug når hun får vite at bildet hennes fra fjellet Fingeren i Ørsta har gått helt til topps i fotokonkurransen med tema «Aktiv vinter».

Etter å ha sett gjennom over 1200 bidrag var det en samstemt jury som tilslutt kåret Tones bilde til vinner.

– Det var ingen tvil denne gangen, alle i juryen hadde dette bildet som sin klare favoritt. Det magiske lyset fra solnedgangen var prikken over i-en, forteller Nils Øveraas, jurymedlem og generalsekretær i DNT.

Alene til fjells

Vinnerfotografen kan avsløre at det spektakulære toppturbildet er et selvportrett.

– Jeg sende inn 3 bilder til denne konkurransen. Alle toppturbilder fra i år. Jeg fikk ikke med meg noen andre så jeg dro faktisk alene på tur denne ettermiddagen. På toppen var jeg helt for meg selv og hadde godt tid til å ta bilder med et GoPro-kamera som jeg hadde stående på stativ, forklarer Tone.

For å få tatt bildet måtte hun derfor starte kameraet i seriebilde-funksjon og selv komme seg i riktig posisjon.

– Det måtte jo noen forsøk til før bildet satt som det skulle, men jeg ble ganske fornøyd med resultatet til slutt, ler den fornøyde vinneren. Jeg synes det fanget den magiske stemningen som var på toppen, der jeg var alene med fjellene og solnedgangen. Favorittmotivet er vakre Hjørundfjorden tatt fra en fjelltopp. Fjorden er fin uansett hva slags vinkel en tar bilde fra.

Aktiv fotograf

Tone forteller at hun går en del i fjellet, og kamerat er alltid med i sekken, så det blir noen bilder i løpet av året.

– Jeg er ikke så ofte med på denne typen konkurranser, men på Instagram deltar jeg på konkurranser av og til. For ikke så lenge siden vant jeg ei jakke med Helsport, sier Tone, som ikke ser bort i fra at hun vil sende inn flere bidrag til fotokonkurranser i fremtiden.

Her ser du noen av Tones foto:

Annonse
Indre Bane ny februar 2022