Topp stemning under årets fadderuke ved NTNU

0

Fadderuka er godt i gang og stemningen mellom studenter og faddere viste seg å være svært god. Lørdag besøkte vi studentorganisasjonen START i Brosundet, som arrangerte «Brosundet Challenge». Det er et gummibåtløp mellom studenter, der de selv designer sine egne gummibåter og prøver å raskest komme seg fra start til mål. 

Annonse

– Store deler av fadderuka er avhengig av frivillig arbeid og engasjement fra medstudenter, både nye og gamle. Det er Fadderstyret som arrangerer Fadderuka, Uka er til for å best mulig integrere nye elever og gjøre de trygge i studentmiljøet.

Det sier Jarand Johnsen som er leder av Studentorganisasjonen START i Ålesund. De står bak arrangementene «Brosundet Challenge» under Fadderuka og «Gründerdagen» og «Innov8tor» senere i skoleåret.

I løpet av disse ti dagene arrangeres det aktiviteter, samlinger, konserter og mye mer for og av elever ved NTNU. Av andre ting som arrangeres i løpet av fadderuken er «pub til pub»,»tvekamp» og mye mer.

Fadderuka i Ålesund har de siste årene blitt større og mer inkluderende enn før. Nå tas inkludering og aktiviteter for studentene mer på alvor, og organisasjonene setter av svært mye tid og planlegging for å skape den beste mulige starten for nye studenter.

Gummibåtløpet viste seg å være en massiv suksess, og selv om været ikke var på topp var stemningen utrolig god.

– Fadderuka i Ålesund skiller seg ut i sitt fokus på samhold og trygghet. Ålesundere er svært glad i byen sin, og elsker å vise den fram, avslutter Johnsen.

Annonse
DEL