Politet tror vinterlagrede båter og båtmotorer er målet.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

– Østfold politidistrikt har gått ut med gode råd og advarsler til «båtfolket». Vi følger opp og anbefaler alle med aktuelle båter også her på Sunnmøre, om å sette seg inn i gode råd for å unngå tyveri, skriver Sunnmøre polidistrikt.

Østfold politidistrikt sitter på etterretningsinformasjon om at en konkret utenlandsk tyveribande kan være på vei til Norge. Politiet frykter banden skal slå til mot steder i distriktet der det vinterlagres båter og båtmotorer.

– Vi vet imidlertid ikke hvor de planlegger å slå til, sier politiinspektør Tom Erik Guttulsrød ved Felles kriminalenhet i Østfold politidistrikt.

Dette er grunnen til at vi også her på Sunnmøre ønsker å formidle informasjonen fra Østfold.

Si fra om mistenkelig aktivitet

– Vi er avhengig av hjelp fra publikum og båteiere for å gjøre det vanskelig for tyvene.

Sunnmøre politidistrikt vil gjerne ha tips fra dere som observerer mistenkelig aktivitet ved marinaer og andre steder det lagres båter eller andre verdigjenstander. Noter registreringsnummer på eventuelle biler, og ta gjerne mobilbilder dersom situasjonen tillater det. Vi ønsker at folk skal ha en lav terskel for å ringe politiet når de ser noe som er mistenkelig. Tips kan ringes inn til vår operasjonssentral på telefon 02800.

I Østfold politidistrikt har de erfaring med at månedene april, mai, juni gjerne er da de fleste tyverier av båter og båtmotorer finner sted.

— At ”sesongen” kan være i gang allerede i begynnelsen av mars har vi ingen umiddelbar forklaring på. Med en mild og snøfattig vinter kan ha lagt bedre til rette for slike tyverier på et tidligere tidspunkt, sier politiinspektør Tom Erik Guttulsrød ved Felles kriminalenhet i Østfold politidistrikt.

Hva kan du gjøre av tiltak

Båteiere kan iverksette flere tiltak for å gjøre det vanskeligere for tyvene. Politiet har følgende råd til forholdsvis enkle tiltak:

• Fjern propell og motordeksel
• Bruk godkjent lås og vaier/kjetting
• Ved oppbevaring av båt/motor på henger: Unngå synlighet fra hovedvei og gjør hengeren ufunksjonell (fjern hjul, drag etc.)
• Sett opp bom/sperre for å begrense tilgang til området
• Plasser båtene slik at tyven får «håpløse» arbeidsforhold
• Sørg for at området er godt opplyst
• Ring politiet på telefon 02800 om du ser noe mistenkelig

Annonse
Indre Bane ny februar 2022