Syv nye utendørs sommerbibliotek i år

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Tunkatten Lurivar har laget syv nye utebibliotek til barn på Søre Sunnmøre og i Nordfjord til sommerferien. Prosjektet er et samarbeid mellom Ivar Aasen-tunet og syv kommuner i regionen i Friluftsåret 2015.

– Barneboktua er et litt annerledes bibliotek. Det er bare åpent i sommerferien og det er selvbetjent. Alle som kommer dit kan finne seg ei bok og sette seg ned og lese i vakre omgivelser og så legge boka tilbake igjen før de går, sier formidler Liv Astrid Skåre Langnes i Aasen-tunet.

Tunkatten Lurivar har i flere år hatt et utendørs barnebibliotek på Høgetua, en liten gåtur opp i skogen fra Aasen-tunet, i det området der Ivar Aasen selv lekte som guttunge. Dette har vært svært populært, og derfor utvider Aasen-tunet dette tilbudet.

På initiativ fra Ivar Aasen-tunet, sa kommunene Herøy, Sande, Ulstein, Hareid, Volda, Hornindal og Stryn ja til et samarbeid om å sette ut ei postkasse med nye nynorske barnebøker på et lett tilgjengelig turmål i kommunen.

Du finner bøkene i ei fargerik postkasse som er godt merket med både potemerket til Lurivar og eget skilt. – Biblioteket har et godt utvalg av nynorske barnebøker, og kan være en fin måte for de voksne å orientere seg om hva som er nytt i den nynorske barnebokverden, sier Langnes. Barna finner helt sikkert ei bok de synes er spennende i utvalget til Lurivar, som har tenkt spesielt på barn fra fem til ti år. Bøkene er en gave fra Ivar Aasen-tunet og forlagnea Skald, Cappelen, Mangschou og Det Norske Samlaget.

Her finn du utebibliotekene:
Herøy: Barneboktua, på Herøy gard, turvegen
Ulstein: Barnebokberget, i Trollskogen ved Osberget
Hareid: Barneboktua, ved Rotarystien
Volda: Barnebokskogen, i Lærarskuleskogen.
Sande: Barneboktua, Storehornet/ Sandviktua, parkering på Drageskaret
Hornindal: Barneboktua, gapahuken ved Hornindal skule
Stryn: Barnebokplassen, Leikeplassen på Visnes

Annonse
Indre Bane ny februar 2022