I mai neste år kommer siste plate fra ett av landets mestselgende band.

Annonse
1914 Banner 1070×240

Vassendgutane tjener gode penger på slagere som «Ungkar i dobbeltseng», «Feite Egil» og «Silikon i tatti».

Så gode at dansebandet kunne ta ut 900.000 kroner i utbytte ifjor. Omsetningen var 8,8 millioner kroner, noe høyere enn året før. Resultat før skatt endte på 1,5 millioner kroner i år, mot 1,6 millioner 2012, skriver DN.no

Rundt 80 konserter ligger bak fjorårets sum, samt godt cd-salg for utgivelsen «Hesteslepp».

– Den solgte faktisk 30.000 eksemplarer, som jo er meget høyt i norsk målestokk. Hvis vi sammenligner med bransjen for øvrig, er vi veldig fornøyd, sier manager Alf Aarseth.

Vassendgutane har i løpet av de siste fem årene hatt en samlet omsetning på nær 60 millioner kroner.

Trolig siste plate neste år

Aarseth sier bandet har budsjettert med en nedgang på circa 10 prosent i år, fordi det ikke kommer ut noen ny plate. I mai neste år kommer imidlertid det som kan bli Vassendgutanes siste plateutgivelse.

– Jeg vet ikke om det er noen som kjøper musikk på cd etter den tid. Vi kommer til å gi ut den siste både som cd og digitalt, sier han.

Vassendgutane er et av Norges travleste band, og drar inn aller mest på turnévirksomhet. På Countryfestivalen i Seljord i sommer, hadde bandet 10.000 publikummere.

Manageren vil ikke ut med hva bandet får for festcountry-konsertene.

– Vassendgutane er en stor produksjon, med 14 mann i semitrailer og buss. Det er ett av Norges største liveband, jeg trenger ikke pakke inn det, sier Aarseth.

Annonse
Indre Bane 1070×240