Til helgen skrur designer Judith Bech klokken tilbake 80 år. – Dette er
drømmeprosjektet sier Vatne-jenta.

Annonse
Se TV direkte

Kjoledesigneren har brukt mye tid det siste året på at alle detaljene skal være på plass når hun ruller ut den røde løperen.

– Alle billettene ble revet bort og folk ringer hver dag for å be om å få stå på
venteliste om det skulle blir ledige billetter. Det er kjempemorsomt, det kommer folk fra hele distriktet og jeg vet at det også kommer tilreisende fra andre deler av landet.

Jeg vet at mange av gjestene vil komme i tidsriktige antrekk, men det er ikke noe krav om det, sier en engasjert arrangør.

Drømmeprosjektet

– Det var folkene på Ingebrigt Davik-huset som tok kontakt og spurte om jeg kunne tenke meg å arrangere noe. Da visste jeg med en gang at det måtte bli innspirert av det gamle Hollywood, fra 20-, 30- og 40-tallet.

Min største inspirasjonskilde er filmer fra den tiden og naturen rundt meg. Jeg håper at de som kommer også kan få inspirasjon denne kvelden.

Gode hjelpere

Hun har fått mye god hjelp til dette prosjektet. Elever fra kunst- og designlinjen ved Borgund vidergående skole skal dresses opp i tidsriktige kostymer og spille roller, mer som levede kulisser. Dette blir en dynamisk motevisning.

– Folk skal få følelsen av å komme inn i en gammel Hollywoodfilm. Her vil det foregå flere ting på en gang, over flere etasjer.

Filmen «Breakfast at Tiffanys`s» vil spilles på et stort lerret for å skape den riktige atmosfæren.

Lokale resurrser

Mye at tiden det siste året har gått med til å lage kostymer til arrangemenet. Kjoledesigneren har tatt med seg 70 kjoler til arrangementet.

– Jeg har tilpasset mange kjoler slik at de passer tidsepoken, men skal ikke bruke alle. Åse Strand har laget mange hatter og prydplagg, Monica Stålvang har laget sko og fottøy, Siri Berrefjord har laget smykkene og Terry Stapleford Fylling er stylist.

Jeg har også vært så heldig å få Elisabeth Fjørtoft som konfransier. Hun jobber i dag i kulturdepartementet og er opprinnelig fra Fjørtofta.

Konserter

Det blir flere konsertopplevelser under arrangemenet, også her har Bech brukt lokale aktører.

Det blir konsert med Blue Horn Jazzband fra Sykkylven som selv sier at de spiller ”bruksjazz; dixieland, swing and sweet”, jazzsangerinne Alice Myrbostad, før kvelden blir avsluttet med Stine Ulla.

Det blir også andre ting som skjer jeg ikke vil fortelle om nå, for det skal være overraskelser, ler Judith.

– Dette har ikke vært mulig å få til uten gode hjelpere og sponsorstøtte fra Sparebanken Møre. Blomsterringen i Molde har gitt oss blomster som har blitt til utrolige dekorasjoner fra Rekdal Blomster.

Annonse
Indre Bane 1070×240