Nordmenn blir aldri lei av å pusse opp kjøkkenet, registrerer administrerende direktør Andreas Niss i Elkjøp

Annonse
Jobbpartner toppbanner

I fjor satte vi igjen ny rekord i kjøkkenoppussing. Hele 4,5 milliarder kroner brukte nordmenn på å fornye kjøkkenet, viser ferske tall fra Prognosesenteret.

Fornyer kjøkken ofte

Kjøkkensalget måles i antall solgte kjøkkenskap. I fjor ble det ifølge Prognosesenteret solgt 1,25 millioner kjøkkenskap, noe som tilsvarer nærmere 114 000 nye kjøkken. I tillegg kommer hvitevarer og kostnader til håndverkere og materialer.

– En av grunnene til at så mange fornyer kjøkkenet, er alle de nye løsningene som har kommet de siste årene. Et kjøkken bygget for ti år siden kan virke umoderne i dag, sier Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.

Hos Elkjøp merker man at interessen for kjøkken og matlaging har økt. Elektrokjeden begynte med kjøkken i det små for noen år siden, og det er først nå det satses stort i 100 butikker over hele landet.

– I 2013 solgte vi dobbelt så mange kjøkken som året før, og veksten ser ikke ut til å stanse. Fortsatt utgjør kjøkken en beskjeden del av omsetningen vår med 100 millioner kroner i fjor, men dette vil endre seg mye i årene fremover, sier administrerende direktør Andreas Niss i Elkjøp.

Ansetter flere

For å dekke etterspørselen ansetter Elkjøp nå 40 nye medarbeidere til sine kjøkkenavdelinger.

– Vi anslår at kjøkkensalget hos oss vil doble seg også i år, derfor må vi ha flere folk i butikkene som kan levere varene. De nye medarbeiderne skal kurses i kjøkkentegning og kjøkkenbygging. Det er positivt i en tid da andre deler av varehandelen sliter.

I fjor gikk nærmere 1500 norske butikker konkurs, og mange butikkmedarbeidere har mistet jobbene sine, sier han.
Med sin kjøkkensatsning tar Ekjøp opp kampen med Ikea, som selger rundt halvparten av alle kjøkken i Norge. Det er særlig Elkjøpbutikkene i distriktene, langt unna Ikea, som merker vekst i kjøkkensalget.

– Vi satser på å ta markedsandeler fra Ikea og andre konkurrenter. Ikke bare fordi vi har mange butikker over hele landet, men fordi vi leverer alt av teknologi sammen med kjøkkenet. Hos oss kan du velge hvitevarer fra hele Elkjøps sortiment. For folks lommebøker er det en fordel, sier Andreas Niss.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022