AaFK dropper tanken om showkamp, og satser stort på konsertsamarbeid med Momentuim

Annonse
1914 1070×150

Dropper showkamp

Tidligere denne måneden fortalte de til Maxlokal.no om tanker rundt en showkamp for å markere klubbens 100 års dag. Dette har de nå slått fra seg.

– Det er flere årsaker til at vi har droppet denne tanken. Det er dyrt. Vålerenga betalte 10-15 millioner kroner for å spille mot Barcelona,det er penger vi ikke kan bruke. Det sier arrangementansvarlig Øyvind Vebenstad og markedssjef Kjell Slinning.

AaFK har bursdag i samme periode som at det er fotball-vm og de beste spillerne på klubblagene vil nok være med i vm. Samlet sett har vi vurdert at vil ikke jobber mer med den tanken.

En stor konsert i året

– Vi vil heller satse på en konsert med en stor artist, og jobbe med at det skal bli et årlig arrangement. Viking har fått det til og har hatt konserter av Robbie Williams, Kizz og REM.

Om vi ikke greier å starte i år , utsetter vi det til neste år. Det handler også om at det passer inn i spilleplanen. Vi er ikke i tvil om at det er rom for ennå en stor årlig konsert i Ålesund. Stadionkonserten vi hadde med A-ha var en suksess. Folk reiser jo til andre byer for konsertopplevelser hele tiden.

Dette er noe vi og Momentium er villige til å satse på. Vi sikter på artister som ligger like under de aller dyreste i pris, så dette vil bli veldig spennende.

Gallamiddag på Parken.

Klubben ønsket å kunne inkludere så mange som mulig på årets gallamiddag. – Vi tenkte først å arrangere dette i Sparebanken Møre Arena, som Vard arrangerte julebord for et par tusen personer. Vi måtte innse at Vard stiller i en annen økonomisk divisjon enn AaFK.

Det er et godt alternativ å arrangere dette i bankettsalen på Rica Parken Hoel for 800 gjester, forteller Slinning. Dette skjer 28 juni.

Vil ha greske tilstander før kamp

– Vi håper at vi og publikum greier å lage tilsvarende greske tilstander for kampstart, men bruk av pyroteknikk, konfetti, banner ol. Tifo-gjengen som lager banner før kampenen blir ekstra viktig dette året.

Vi kommer til å dele inn stadion i områder der utvalgte personer vil ha ansvar for aktivitetene. Jeg tror vi skal greie dette, sier Vebenstad som mener dette blir en sesong supporterne aldri har sett maken til.

MOT-konsert i dobbelthelg

Lørdag 24 mai arrangerer klubben en fest på St. Olavsplass i samarbeid med Midtsommerjazz. – Dit kommer spillerne for å hilse på supporterne, vi må skape aktiviteter og det blir en konsert denne dagen, sier Vebenstad.

Dagen etter kommer MOT på sin landsturne til Ålesund. Da blir det en konsert to timer før kampstart med lokale og nasjonale artister.

Annonse
Indre Bane 1070×240