Hjelpegruppa for Ă…lesund vil arrangere julefeiring for ensomme i distriktet.

Annonse
Olav 1070×150

Hjelpegruppa har nå over 2300 medlemmer på Facebook og vokser stadig. Nå vil initiativtakerne prøve å arrangere en alternativ julefeiring for personer som sitter alene i høytiden.

Ved juletider har det blitt sendt rundt annonser gjennom Facebook hvor folk ønsker å betale for å feire jul med andre, noe Charlotte Gjerde som står bak initiativet synes er trist.

– Jeg blir utrolig lei meg nĂĄr jeg ser slikt. Det er ikke riktig at noen skal sitte helt alene pĂĄ julaften.

Felles ĂĄlesundsdugnad

Nå går hun ut å inviterer til en felles ålesunsdugnad for å få til dette. Tilbakemeldingene har vært mange, og flere tilbyr seg å lage mat, vaske, servere og skaffe julegaver til et slikt arrangement. Selve arrangementet er helt nytt, men Charlotte sier responsen har vert stor allerede.

– Jeg er overveldet over engasjementet nok en gang. Det er mange som har tilbudt seg ĂĄ være med pĂĄ denne dugnaden.

Har fĂĄtt tilbud om lokale

Charlotte er usikker pĂĄ hvor mange som vil benytte et slikt tilbud. De har fĂĄtt tilbud om ĂĄ lĂĄne lokalene til Redningsselskapet pĂĄ Dronning Sonjas plass. Her er det mulig ĂĄ dekke pĂĄ til 25 personer.

For å kunne gjennomføre dette arrangementet sier Charlotte at de først og fremst trenger bedrifter og butikker som kan donere mat.

– Vi har allerede fĂĄtt inn lister med folk som vil hjelpe til med forskjellige ting, men hele arrangementet er veldedighet og vi trenger det vi kan av de som vil hjelpe. Først og fremst er det mat vi trenger for ĂĄ kunne arrangere dette, sier Charlotte.

Annonse
Indre Bane 1070×240