Nå vil unge i Ørsta og Volda få førstehåndstips fra Egil Olsen.

Annonse
1914 1070×150

I 12 år har han skrevet låter med tekster til og blir beskrevet som noe av det fineste og mest underfundige vi har. Selv om han noen ganger til forveksling kan ligne kraftig på forbildene sine, har han alltid gjort det meste på sin helt egen måte.

Ringen er sluttet

Denne måneden er han tilbake på Kaihuset for å fortelle unge lovende låtskrivere i Ørsta og Volda hvordan han skaper en låt. Han skulle egentlig bare holde en konsert for ungdommene i Ørsta, men har tidligere jobbet på Kaihuset og likte ideen om å utvide det med et kurs og gjøre det til et mer omfattende arrangement.

– Det er ingen fasit, men jeg vil gi et innblikk i hvordan jeg skriver og ikke minst hvorfor. Jeg har holdt på med dette i mange år og synes fremdeles det er svært vanskelig. Dette vil bli et lite innblikk i hvordan det er å skrive sanger, litt om ulike måter å bygge opp sanger på og noe tips og triks til tekst og melodiskriving. Hovedsakelig er dette ment som en inspirasjon.

Nytt album neste måned

I oktober slipper Olsen sitt neste album, det 4, i rekken. Det er 3 år siden forrige plate og Egil har stort sett vært på turnè disse årene. Dette albumet blir mer personlig og utleverende enn noen gang. » Det er så personlig at jeg gruer meg til å spille det for folk», sa Egil til Maxlokal i vår.

– Jeg har vel gitt ut omlag 70 sanger og har uendelig med skisser, uferdige og ferdige låter. I oktober slipper jeg 14 sanger til. Jeg tror at kreativitet, eller behovet for å uttrykke seg kreativt, er delvis medfødt eller et resultat av noe mer komplisert enn vanlig opptrening. I musikk handler det oftest bare om å treffe et eller annet, derfor er det sjelden nok å være god. Alle mennesker bærer på tanker og historier og alle disse tankene og historiene kan teknisk sett bli gode sanger.

Finner svar i samtale med hundene

Nå kan altså unge låtskrivere i Ørsta og Volda nyte godt av Egils erfaring. Han skriver stort sett tekstene på engelsk, men gleder seg over at det finnes så mange gode låtskrivere her i landet som skriver på norsk. Av sine egne tekster finnes en av favorlittene på det forestående albumet, en på det forrige.

– Jeg er veldig glad i «She and him (and I)«– Teksten formidler kompliserte følelser i et slag trekantdrama, men med et snev av humor og glimt i øyet. Eller har jeg noen favoritter på den kommende platen. «Good Talk» som er listet på radio nå er et gøyt konsept om å finne svar i en samtale med hundene mine, avlutter Egil.

Annonse
Indre Bane 1070×240